Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vádat emelnek az anya ellen

Galériáról esett le egy kisgyermek

2017. október 04. szerda

Egy 20 éves édesanya egyedül nevelte a 2016 márciusában született gyermekét egy VIII. kerületi lakásban. A kisfiú augusztus 11-én esett le a galériáról, a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A Fővárosi Főügyészség az anyát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja.

A nő és gyermeke lakrésze a konyha feletti galérián volt, amelynek volt egy fedetlen nyílása. A galérián volt a gyermeknek egy ráccsal ellátott kiságya. A védőnő többször felhívta az anya figyelmét arra, hogy a kisfiút tartsa a számára biztonságos gyermekágyban. Az anya ennek ellenére a gyermekét rendszeresen maga mellett altatta a matracon. 2016. augusztus 11-én este etetés miatt kivette a kicsit a gyermekágyból. Amikor az anya elaludt, a gyermek mintegy 2,6 métert zuhanva a matracról leesett a konyha kövezetére. Az anya azonnal hívta a mentőket, akik a gyermeket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A Fővárosi Főügyészség az anyát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben