Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az áldozat belehalt az égési sérülésekbe

Vádat emelhetnek az ismerősét felgyújtó férfi ellen

2017. október 05. csütörtök

Két férfi együtt italozott, majd a fiatalabbik – maga sem tudja miért – először megütötte, majd felgyújtotta ismerősét, aki belehalt az égési sérülésekbe. A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal küldték tovább az iratokat az illetékes ügyészség felé.

 A 36 éves V. Norbert és ismerőse tavaly december 18-án este együtt ittak, majd hajnali 1 órakor egy Magdolna utcai társasházba mentek - olvasható a rendőrség honlapján. A lépcsőházban a fiatalabbik férfi először megütötte, majd valamilyen folyadékkal leöntötte a 49 éves ismerősét, ezután egy öngyújtóval felgyújtotta a ruháját és elmenekült a helyszínről. A mentőket az egyik lakó hívta ki, aki eloltotta a tüzet. A súlyosan sérült férfit kórházba szállították, de pár órával később meghalt sérüléseibe. A 36 éves V. Norbertet egy órán belül, nem messze a helyszíntől elfogták a rendőrök. A nyomozás során kiderült, hogy a két férfi nem voltak baráti viszonyban, azonban többször szórakoztak együtt. V. Norbert arra sem tudott magyarázatot adni, hogy miért gyújtotta fel a 49 éves férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a nyomozást befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben