Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egyre népszerűbb a rendvédelmi pálya a fiatalok körében

Pályaorientációs nap a Németh László Általános Iskolában

2017. október 09. hétfő

Komoly dilemma elé állítja az általános iskola végzős diákjait, hogy milyen szakmát, vagy milyen szakterületet válasszanak, amelyben el tudják képzelni jövőjüket. A Németh László Általános Iskolában pályaorientációs napot tartottak október 6-án annak érdekében, hogy a nyolcadikos diákok megismerkedhessenek egy-egy szakma vagy pálya sajátosságaival, szakemberek előadásán keresztül.

Schrancz Sándorné, a Németh László Általános Iskola igazgatója elmondta: a legtöbb nyolcadikos tanuló iskolát és nem szakmát, vagy pályát választ. „Óriási felelőssége van a szülőknek és nekünk abban, hogy a végzős diákok megtalálják a számukra legmegfelelőbb oktatási intézményt. Ez a mai nap számtalan lehetőséget, információt kínál a gyerekeknek, hogy megkönnyítse ezt a nehéz döntést. Bízunk abban, hogy a meghívott szakemberek jó irányt tudnak mutatni a diákjainknak” – emelte ki az igazgató. 

Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós is jelen volt a Németh László Általános Iskola pályaorientációs napján. „Már ebben a korban el kell kezdenünk a toborzást, ugyanis nagyon fontos, hogy a hivatástudat minél előbb kialakuljon a fiatalokban. A pályaválasztás előtt álló diákoknak azt hangsúlyoztam, hogy miért jó és fontos másoknak segíteni. A rendőri pálya az utóbbi években egyre népszerűbb a fiatalok körében” – fűzte hozzá a Tolnay Krisztina.

„Én cukrász szeretnék lenni” – mondta terveiről Paranics Zita, a Németh iskola nyolcadik osztályos tanulója. „Meglátogatott bennünket egy mesterszakács, aki megerősítette korábbi elhatározásomat, és a szüleim is támogatnak ebben. Sokat beszélgetek egy szakács ismerősömmel, akitől sokmindent megtudtam erről a szakmáról. Mint minden területnek, ennek is van jó, és rossz oldala, de ha majd dolgoznom kell, akkor ezt végezném szívesen” – tette hozzá a végzős diák.  

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben