Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Védőháló az áldozatok megsegítéséért

Szakmai továbbképzés a JÁSZER tagjainak

2017. október 09. hétfõ

A Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (JÁSZER) tagjai rendszeresen képzik magukat annak érdekében, hogy hatékonyabb segítséget tudjanak nyújtani a hozzájuk fordulóknak. A szeptember utolsó hétvégéjén tartott programon megmutatkozott, hogy működik a védőháló, amely a JÁSZER tagjainak együttműködése nyomán született az áldozatok védelme érdekében.

 A kétnapos tréningen bemutatták az Igazságügyi Minisztérium által létrehozott és működtetett Áldozatsegítő Krízisközpont munkáját, a résztvevők meghallgathatták a BRFK Bűnmegelőzési Osztály, valamint a Budapest Főváros Kormányhivatala Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály interaktív előadásait. A meghívottak közötti esetmegbeszélés során megmutatkozott az a védőháló is, amelyet a bűncselekmények áldozatai és potenciális áldozatai védelmének érdekében a JÁSZER tagjainak együttműködése hívott életre. „Fontos eredmény, hogy az áldozatok megsegítése érdekében a jelenlévő szervezetek munkatársai összefognak. Egymás munkáját ismerve, így egymást kiegészítve adják meg a teljes körű felvilágosítást és segítséget az áldozatoknak” – emelte ki Zentai Oszkár, a JÁSZER elnöke beszédében.

A JÁSZER a Budapesti Rendőr-főkapitányság meghívására tartotta meg kihelyezett ülését szeptember 29-án és 30-án. A szakmai programon képviseltette magát a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya és a Budapest Főváros Kormányhivatala áldozatsegítő szakterületért felelős főosztálya. A képzésen részt vett a Nemzetközi Polgárőrség (IAPA) elnöke, Molnár Gábor, Józsefváros Rendőrkapitánya, Kaiser József, a Józsefvárosi Polgárőrség és KÖTE elnöke, Kovács Dávid Emil, a Budapest Külső-Józsefvárosi Református Egyház lelkésze, valamint a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ, a VIII. kerületi Járási Hivatal, és a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék munkatársai is.