Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Együttműködési lehetőségek a hagyományos kínai orvoslás terén

Kínai egészségügyi delegáció járt Józsefvárosban

2017. október 16. hétfő

Hatfős kínai egészségügyi küldöttség látogatott el október 16-án a Józsefvárosban működő Magyar-kínai Integrált Orvosi Gyógyítói Központba (Benyovszky Központ). A Közép-kínai Shannxi tartományból érkezett delegáció a magyar-kínai orvosi-egészségügyi kapcsolatok erősítésének jegyében érkezett kerületünkbe. A látogatókat Egry Attila alpolgármester és G. Németh György, az orvosi központ igazgatója fogadta.

A küldöttséget az önkormányzat nevében Egry Attila üdvözölte, aki kiemelte, az egészségügy Józsefváros számára egy nagyon fontos terület. A kerületi egészségügyi és egészségügyi dolgozókat képző intézmények bemutatását követően az alpolgármester hangsúlyozta: „az orvoslás során azt tapasztaljuk, hogy az emberek nyitottak a különböző gyógyító technikák iránt, ezért a Benyovszky Orvosi Központtal együttműködve azon dolgozunk, hogy ez minél több ember számára elérhető legyen a hagyományos kínai orvoslás”. 

A küldöttséget vezető Kong Qun, a Shaanxi tartomány Hagyományos Kínai Orvosi Intézetének vezető igazgatója elmondta a 38 millió lakosú tartományban Kína-szerte neves orvosokat képeznek. Mint fogalmazott látogatásuk célja az, hogy a lehető legtöbb téren – kutatás-fejlesztés, oktatás – együtt tudjanak működni magyar egészségügyi szakemberekkel, intézményekkel. A beszélgetés során szóba került az is, hogy a két ország közötti egészségügyi kapcsolat mérföldköve lesz a Semmelweis Egyetem Szentkirályi utcába tervezett új épülete, amelyben helyet kap a hagyományos kínai orvoslás is.

A Benyovszky Orvosi Központot vezető G. Németh György a vendégeknek elmondta, hogy a névadó Benyovszky Móric világutazó kalandozásai során Kínában is megfordult. Emellett beszámolt arról is, hogy négy éve indítottak el egy programot, amelynek eredményeként ma már négy kínai munkatárs is dolgozik az intézményben.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben