Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Babonák, hiedelmek, misztikum

Izgalmas gyermekprogram a Kesztyűgyárban péntek 13-án

2017. október 16. hétfő

Az egyik legismertebb hiedelmünk péntek 13-hoz köthető. Több ősi mitológiában is találhatunk a 13-asra és a péntekre vonatkozó negatív kimenetű történeteket, a kettő azonban nem függ össze. A két dolog összefonódása inkább csak a 20. század elején terjedt el, ettől kezdve tartották az emberek balszerencsés napnak a péntek 13-át. A Kesztyűgyár Közösségi Házban érdekes, és izgalmas programokkal várták október 13-án a fiatalokat, játékos feladatokon keresztül a babonák, a hiedelmek és a misztikum világa került előtérbe.

„Rendszeresen részt veszünk a kesztyűgyári programokon” – mondta Mata Ágnes háromgyermekes anyuka. „A tematikus pénteki napok pedig kifejezetten élvezetesek: az ügyességi feladatok, és az ajándékok mindig fellelkesítik a gyermekeimet. A mostani péntek 13. is egy nagyszerű alkalom a találkozásra a többi szülővel, valamint arra, hogy a gyermekek kikapcsolódhassanak egy fárasztó, tanulással teli hét után” – hangsúlyozta az édesanya.

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője elmondta: minden pénteken különleges programokat kínálnak a józsefvárosi fiataloknak. „Ez a péntek azért különleges, mert 13.-ára esett, ezért a babonák, a hiedelmek és a misztikum világa került előtérbe. Különböző ügyességi játékokat szerveztünk, amelyeknek teljesítése után zsákbamacskát húzhattak a gyermekek, valamint kaptak szerencsesütit is. A kollégákkal közösen a fiatalok szerencsét hozó talizmánokat is készíthettek, amelyek szintén a péntek 13. témaköréhez kapcsolódnak” – fűzte hozzá a szakmai vezető. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben