Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elismerésben részesült az iskola

Fogyasztói tudatosságra is nevel a Széchenyi Szakgimnázium

2017. október 18. szerda

A fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyerte el a Budapesti Gazdasági Centrumhoz tartozó Széchenyi István Kereskedelmi Szakgimnázium. A díjat Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át október 17-én a Vas utcai iskola igazgatójának.

Az iskola könyvtárában tartott díjátadón Szabó Orsolya igazgatóhelyettes mutatta be a pályázat részleteit. Mint mondta: fontos szempont volt, hogy a tanulók játékos formában szerezzenek ismereteket a fogyasztói tudatosságról, ezért tematikus versenyeken, sulipárbajokon indultak csapatok.

Az elmélet mellett gyakorlati feladatokat is kaptak a diákok: terméktesztelésen vettek részt, kereskedelmi egységeket látogattak, illetve voltak a Budapesti Békéltető Testület egyes tárgyalásain is.

„A pályázatból világosan látszott, hogy ez az iskola megérdemli a címet. Fontosnak tartjuk, hogy elismerésben részesítsük azokat az oktatási intézményeket, ahol kellő hangsúlyt fektetnek a fogyasztóvédelmi tudatosságra nevelésre” – mondta el Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár a díj átadását követően.

Jakab Szilviát, az iskola igazgatóját meglepte a díj. Mint fogalmazott: „Nem gondoltam volna, hogy a kollégák ennyire céltudatosan véghez viszik ezeket a programokat. Az elismerés a jövőre nézve is hatással van iskolánkra, hiszen a programok tervezésében figyelembe fogjuk venni ezeket a szempontokat is” – tett hozzá az igazgató.

Fogyasztói tudatosságra nevelő pályázat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2016/2017-es tanévben írta ki először ezt az iskolai pályázatot. Azokat az oktatási intézményeket díjazzák, amelyek fogyasztóbarát szemléletre nevelik diákjaikat. Az országos pályázaton eddig 24 intézmény – köztük két határon túli – nyerte el a címet, amelyet öt évig használhatnak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben