Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nagy méretű textíliákat is lehet majd tisztítani

Új gépekkel bővül a józsefvárosi közösségi mosoda

2017. október 19. csütörtök

Új, nagy méretű textíliák, plédek, ágyneműk mosására és szárítására alkalmas, nagy teljesítményű gépeket vásárolt az önkormányzat a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekvédelmi Központ égisze alatt működő Köz(össégi)hely és Mosoda részére. A helyszínen Sára Botond alpolgármester kiemelte: a Szerdahelyi utcában működő mosoda népszerűségét látva azt tervezik, hogy az Orczy Negyed Városrehabilitációs Program keretében egy újabbat nyitnának.

A Szerdahelyi utcai Köz(össégi)hely és Mosoda igazi közösségi helyszín. Amíg a ruhák tisztulnak addig, az ügyfelek igénybe vehetik a szociális munkás tanácsadói segítségét is. A kisgyermekkel érkezők számára pedig gyereksarkot is berendeztek.

„A közösségi mosoda alapvetően egy kedvelt hely. Sokan járnak ide, és felmerült az igény, hogy nagyobb teljesítményű, nagy méretű textíliák, plédek, ágyneműk tisztítására alkalmas gépeket is érdemes beüzemelnünk.

Ezért döntöttünk úgy, hogy bővítjük a mosoda kapacitását egy ipari szárítógéppel és egy mosógéppel” – mondta el lapunknak Sára Botond. Az alpolgármester hozzátette: a mosoda népszerűségét látva az önkormányzat azt tervezi, hogy az Orczy Negyed Városrehabilitációs Programban is szerepeljen egy közösségi mosoda létrehozása.

A mosoda nagy kihasználtsággal üzemel, a gépek havonta 230-240 mosást végeznek – tudtuk meg Orsós Veronikától, a Köz(össégi)hely és Mosoda koordinátorától.

A jelenleg használható gépekkel egy mosás 200 forintba kerül, amely tartalmazza a mosó- és az öblítőszert is. A mosodát józsefvárosi lakosok használhatják, amihez első alkalommal bejelentett lakcímmel regisztrálni kell, majd a kapott időpontok közül választhatnak számukra megfelelőt az ügyfelek. A most beszerzett mosógépbe szárazon 14 kiló ruhát lehet betenni, a szárítóba vizesen 20 kiló textíliát. Az új, nagyteljesítményű gépek – amelyeket várhatóan két hét múlva üzemelnek be – beszerzése és az ehhez szükséges műszaki tartalom kialakítása 5 millió forintból valósult meg.

A Köz(össégi)hely és Mosoda elérhetősége:

1086 Budapest, Szerdahelyi u 13.

Nyitva tartás:

Hétfő:12.30-19.30

Kedd: 09.30-15.30

Szerda: 12.30-19.30

Csütörtök: 09.30-15.30

Péntek: 10.30-13.30

Szombat: 08.30-12.30

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben