Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fókuszban A Pál utcai fiúk zenés darab főszereplője

Irodalmi kávéházi beszélgetés a Nem Adom Fel Cafe & Bar-ban

2017. október 20. péntek

A Vígszínházban nagy sikerrel játsszák A Pál utcai fiúk című zenés darabot, amely a Józsefvárosban is élő Molnár Ferenc regénye alapján készült. A darab egyik főszereplője, a Nemecsek Ernő szerepébe bújó Vecsei H. Miklós volt a vendége annak a kávéházi beszélgetésnek, amelyet Michels Antal plébános vezetett.

Zsúfolásig megtelt október 17-én este a Nem Adom Fel Cafe & Bar, ahol Michels Antal plébánosnak Vecsei H. Miklós színész, a Vígszínház társulatának tagja volt a vendége. „Havonta egy alkalommal szervezzük a kávéházi beszélgetéseket, és igyekszem olyan polgári értékeket felmutató személyeket meghívni, akikre méltán büszkék lehetünk, illetve a fiatalok példaképei lehetnek” – mondta Michels Antal plébános, az est házigazdája.

„A mostani vendégünk, nemcsak kiváló színész, hanem keresztényi értékekkel bíró fiatal is egyben, óriási Istenbe vetett hittel. Nagyon sok kérdés felmerült: a hittel, a költészettel, a kereszténységgel kapcsolatban, és biztos vagyok benne, hogy egy lépéssel mindenki közelebb került Istenhez ezen az estén” – fűzte hozzá a plébános.

A Vígszínházban közel száz alkalommal műsorra kerülő, A Pál utcai fiúk zenés darab egyik főszereplője, a Nemecsek Ernőt megtestesítő, Junior Prima-díjas Vecsei H. Miklós hivatásának tekinti a színészi tevékenységét. „Emlékszem, hogy gyermekként még űrhajós vagy pap akartam lenni, de a fordulópontot egy színházi előadás hozta meg: a Pesti Színház Az ünnep című darabja. Színésznek azóta mondom magam, amikor egy szerepet teljesen átéltem, és azonosultam vele. Ez nem más volt, mint Rómeó szerepe, de ez az érzés hét év gyakorlás és munka után talált rám. A Pál utcai fiúk Nemecsek Ernője pedig egy nagyon izgalmas és örömet adó szerep, és sok-sok üzenetet közvetít a mai fiataloknak” – mondta a színész, aki kitért a Józsefvárosban szerzett élményeire is.

„A Vas utcai Színház- és Filmművészeti Egyetemre jártam, nagyon sokat sétáltam a kerületben, rengeteg izgalmas embert megismerve. A kerület értékes és színes programokat kínál mindenki számára, örömmel jövök ide mindig” – zárta szavait Vecsei H. Miklós színész.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben