Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Köztisztasági akció a Földünkért Világnap alkalmából

Ötvenhárom új szemetes a tisztább környezetért

2017. október 20. péntek

Lakossági igények alapján összesen 53 új hulladékgyűjtőt helyeznek ki Józsefváros köztereire a városüzemeltetés munkatársai október 20-án és 21-én a Földünkért Világnaphoz kapcsolódva. A szemetesedények kihelyezésben Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere is segédkezett.

Józsefváros önkormányzata idén is több alkalommal vett részt a köztisztaság javítására irányuló figyelemfelkeltő akciókban. Májusban kerületi lakosokkal és civilekkel összefogva rendeztek tavaszi nagytakarítást, szeptemberben pedig – az elmúlt évekhez hasonlóan – csatlakozott a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű kampányhoz, amelynek keretében a környék lakóival tisztították meg a köztereket.

A Földünkért Világnaphoz csatlakozva október 20-án és 21-én Józsefváros minden negyedébe szerelnek fel új kommunális- és kutyapiszokgyűjtő edényeket a közterekre és a kutyafuttatókba. Az akcióról Sára Botond elmondta: „az önkormányzatnak az újabb szemetesek kihelyezése egy eszköz a köztisztaság javítására, ugyanakkor felhívás arra is, hogy ha mindenki ezekbe dobja a felesleges hulladékát, akkor tisztább lesz a környezetünk”. 

A lakosok javaslatai alapján összesen 17 kutyapiszokgyűjtő, 5 fém, valamint 31 műanyag szemetesedényt helyeznek ki.

A Földünkért Világnap

1991. október 21-én az IUCN (Természetvédelmi Világörökség), az UNEP (az ENSZ Környezetvédelmi Programja) és a WWF (Természetvédelmi Világalap)közös összefogásával született meg a Földünkért című új élővilág megőrzési stratégia, amelyre Magyarországon 1992 óta minden év október 21. napján megemlékezünk. A világnap elsődleges célja a lakosság cselekvésre való késztetése, valamint az, hogy valódi előrelépésre hosszú távon is környezettudatos életmódra, társadalmi összefogásra van szükség.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben