Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új EKG-defibrillátorral szerelnek fel egy mentőautót

Életmentő eszközzel támogatja az önkormányzat a Józsefvárosi Mentőállomást

2017. október 20. péntek

2017 októberében megnyílt a Józsefvárosi Mentőállomás az Orczy úton a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) együttműködésének köszönhetően, ezzel tovább nőtt a kerületben élők egészségbiztonsága. Józsefváros önkormányzata most életmentő egészségügyi felszereléssel – EKG-defibrillátor – támogatja az új mentőállomást.

Budapest tizenötödik mentőállomása a kerületben nyitotta meg kapuit október elején, az Orczy úton 32/b. szám alatti épületben. Az intézményben az alapítvány 24 órában szolgálatot teljesítő gyermekrohamkocsija mellett az OMSZ két autója és egy mentőmotor kapott helyet, valamint egy oktatási központot is kialakítottak.

Ugyanakkor a hatékonyabb, gyorsabb és szakszerűbb mentés elérése érdekében további mentéstechnikai eszközök beszerzése indokolt a mentőállomásra. A kerület vezetésének és a lakóinak közös érdeke, hogy a mentőautók fel legyenek szerelve azokkal az eszközökkel, melyek a mentők munkavégzéséhez és az ellátás minél magasabb színvonalához nélkülözhetetlenek. Ezért döntött úgy a képviselő-testület október 19-én, hogy beszerez egy EKG-defibrillátor készüléket és azt térítésmentesen az Országos Mentőszolgálat tulajdonába adja.

Az EKG-defibrillátor elengedhetetlen eszköze az akut szívizominfarktus, ritmikus zavarok megállapításának, valamint az újraélesztés legfontosabb eszköze. A készülék jelentős mértékben hozzájárul a térségben élők egészségügyi ellátásának fejlesztéséhez, lehetőséget teremt több emberi élet megmentésére.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben