Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hetven éve szentelték fel a Szent Rita templomot

Erdő Péter bíboros szentmiséje Józsefvárosban

2017. október 22. vasárnap

Hálaadó szentmisét tartottak vasárnap a hetven éve felszentelt Szent Rita templomban, Józsefvárosban. Az Egyházközséget Mindszenty József hercegprímás 1946. április 1-én alapította, és szentelte fel 1947. október 19-én. A zsúfolásig megtelt templomban Erdő Péter bíboros mutatta be a hálaadó szentmisét. Az eseményen jelen volt Sántha Péterné alpolgármester is.

A vasárnap délelőtti szentmisén Erdő Péter bíboros az imák meghallgatásánál Szent Rita közbenjárását kérte Istennél, és hálát adott az elmúlt hetven évben kapott erőért, hitért és a Teremtőtől kapott áldásokért. A szentbeszédben a bíboros kiemelte, hogy fel kell emelni szívünket Istenhez annak érdekében, hogy megtudhassuk, mi az Ő akarata velünk, és ezzel összhangban kell élnünk. „A templom az emberek és az Isten különleges kapcsolatának a színhelye, itt építi fel a híveinek a lelkét és szívét. Legyen ez a hajlék Isten áldásának a forrása”.

Erdő Péter bíboros a szent esemény után lapunknak elmondta: „A megújulás üzenetét hoztam el ebbe a templomba, amelyet hét évtizeddel ezelőtt Mindszenty József bíboros szentelt fel. Nagyon sokan zarándokolnak el erre a helyre, hogy Szent Rita közbenjárását kérjék az Istennél. Ma is van értelme annak, hogy megújítsuk bizalmunkat az isteni gondviselésben, hiszen a Teremtő adja a keretet az emberiség életének, és ennek egy kézzel fogható bizonyítéka ez a csodálatos kápolna” – emelte ki a bíboros. 

„Ünnepnap ez Józsefváros életében, hiszen erre a hetvenedik évfordulóra méltán büszkék lehetünk, és arra is, hogy az a Mindszenty József bíboros szentelte fel ezt a templomot, akinek önkormányzatunk hamarosan szobrot állít” – hangsúlyozta a szentmise végén Sántha Péterné alpolgármester.    

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben