Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kitüntetések a szociális ágazat dolgozóinak

A munka, amit csak hittel és szeretettel lehet végezni

2017. november 17. péntek

A Szociális munka napja a személyes gondoskodást nyújtó intézmények és szolgáltatók dolgozóinak a tavalyi évtől munkaszüneti nap az egész országban. Józsefváros önkormányzata is hagyományosan ezen a napon adja át kitüntetéseit és köszöni meg az ágazat kerületi dolgozóinak egész éves áldozatos munkát. Idén november 16-án, a Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ adott otthont a ünnepségnek, ahol a megjelenteket Sántha Péterné és Sára Botond alpolgármesterek, valamint Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke köszöntötték.

„Az elesettek támogatása minden közösség kötelessége, amely tevékenység a legrégebbi időkre nyúlik vissza. Kerületünkben is szerteágazó munka folyik: gyermek- és családvédelem, idősgondozás, fogyatékos személyek és szenvedélybetegek ellátása, hajléktalanellátás a LÉLEK-program keretein belül – mindez pedig rengeteg törődéssel jár. Munkatársaink mindent megtesznek azért, hogy ezek az elesett emberek ne szakadjanak el a társadalomtól, hanem részei legyenek, vagy visszakerüljenek annak vérkeringésébe. Nap mint nap látom, milyen erőfeszítést tesznek Önök minden ágazatban. Köszönet egész éves munkájukért” – mondta beszédében Sántha Péterné alpolgármester.

Sántha Péterné hozzátette, az Országgyűlés és az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemrégiben úgy döntött, hogy az állam a következő évtől jelentős összeget fordít a szociális ágazat dolgozóinak képzésére és rekreációs tevékenységére.

Sára Botond pohárköszöntőjében rámutatott: minden hivatást csak hittel és szeretettel lehet végezni, különösen igaz ez a szociális ágazat dolgozóira. „Számos olyan döntést hoztunk és hozunk az önkormányzatnál, amik nagyban segítik az Önök munkáját. Felújításokat végzünk intézményeinken, javítani igyekszünk a munkakörülményeket, ám mindez csak közvetett segítség. Ennél sokkal fontosabb az érdemi, közvetlen segítség amit Önök, Ti adtok. Én ezért szeretnék köszönetet mondani. Enélkül semmit sem érnének döntéseink és a megújult épületek. Józsefváros önkormányzatára mindig számíthattok ebben a munkában” – mondta az alpolgármester.

Az elismeréseket Sántha Péterné és Sára Botond alpolgármesterek, valamint Zentai Oszkár képviselő adták át a kitüntetetteknek, a remek hangulatot pedig a Megasztár első szériájában országos hírnévre szert tevő, és népszerűségében immár tizennegyedik éve töretlen Gáspár Laci biztosította slágereivel.

A kitüntetettek

„Józsefvárosi Szociális Munkáért” kitüntetésben részesült: 

Szász Laura, a JSzSzGyK esetmenedzsere: szakmai hozzáértése kiemelkedő, odafigyeléssel, szorgalommal végzi munkáját. Kollégái és az általa gondozott családok egyaránt bizalommal fordulnak hozzá és kérnek tőle segítséget. Tapasztalatával az egész szakmai egység munkáját segíti, a gyakran megoldhatatlannak tűnő ügyekben is tud ötletekkel szolgálni.

 

Sipos Józsefné, a JSzSzGyK szociális gondozója: több mint 24 éve dolgozik a józsefvárosi értelmi fogyatékosokért. Munkáját kiváló szakértelemmel, lelkesedéssel, nagy nyugalommal végzi. Megbízható, emberséges, tiszta szívű kolléga, a fiatalabbak sokat tanulhatnak tőle, különösen az elhivatottság terén. 2017. december 30-án vonul nyugdíjba.

A Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai közössége: a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. keretein belül működő Kesztyűgyár Közösségi Ház 2008-ban nyitotta meg kapuit, elsősorban a Magdolna negyedben lakók számára, de az évek során a tevékenysége kiterjedt egész Józsefvárosra. Az itt megvalósuló programok célja a közösségépítés, a helyi identitás erősítése, valamint a társadalom peremére sodródás elkerülése. A foglalkozások egymásra épülnek, amelyek elősegítik azt a törekvést, hogy a családok valamennyi tagjának színvonalas szolgáltatást legyen képes nyújtani.

A Közösségi Ház a benne megvalósuló konkrét programokon, valamint az igénybe vehető szolgáltatásokon keresztül szerves része lett a kerület szociális szolgáltatásainak. Az így elért eredményeket Kovács Barbara vezetése alatt szerezte meg, ezzel a Közösségi Ház a fenntartó mindenkori szimbolikus eszköze lett. A megvalósuló programokat a munkatársak teszik személyessé, és elérhetővé a józsefvárosi lakosok számára. A kitüntetést Pál Enikő, a Közösségi Divízió szakmai igazgatója vette át.

„Polgármesteri Dicséret” elismerést kapott:

Bene Lászlóné: a JSzSzGyK Házi segítségnyújtás és Szociális étkeztetés egység szakmai vezetője 2014-től. Ezt megelőzően is az idősgondozás területén dolgozott kerületünkben. Munkáját lelkiismeretesség, precizitás, gyors helyzetfelismerés, valamint magas szintű szakértelem jellemezi. Nagyfokú empátiája miatt az ügyfelek a segítségét, tanácsait elfogadják, bizalmukba fogadják.

Danyiné Demeter Ágnes, a JSzSzGyK Időskorúak Átmeneti Otthona szakmai egységének gondozónője: ápolói hivatását 1978-ban az egri kórházban kezdte. 1998 óta területi gondozónőként dolgozik Józsefvárosban, majd az Időskorúak Átmeneti Otthonába került, ápoló-gondozó munkakörben. Lelkiismeretes, őszinte, munkáját nagy szorgalommal, szakértelemmel végzi, nagyszerű közösségi ember.

Hűségjutalomban részesült:

20 éves munkájáért Nagypál Bernadett, a JSzSzGyK Nappali Ellátás szakmai egység Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona szociális gondozója, klubkoordinátora.

30 éves hűségjutalomban részesült Istrován Frigyesné, a JSzSzGyK Házi segítségnyújtás és Szociális étkeztetés szociális gondozója.

A kitüntetések mellett Sántha Péterné 50 darab belépőjeggyel ajándékozta meg a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ dolgozóit, melyeket Váradi Gizella intézményvezető vett át az alpolgármestertől.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben