Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Végül rajtuk kattant a bilincs

Rendőrnek adták ki magukat

2017. november 17. péntek

A budapesti nyomozók elfogták azokat a csalókat, akik rendőrnek adták ki magukat, és egy „igazoltatás” során elloptak 250 eurót. A nyomozást kamerafelvételek segítették.

Három román állampolgár rendőrnek adta ki magát a józsefvárosi Csokonai úton, és november 15-én délután 2 óra körül intézkedést színlelve elkérte egy szomáliai állampolgár, valamint édesanyja iratait. Az álintézkedés alatt ellopták a sértett 250 euróját. Negyedik társuk eközben az autóban várakozott.

A sértett feljelentését követően a rendőrök a kamerafelvételek alapján beazonosították az elkövetőket, akiket a BRFK Zseblopási Alosztály munkatársai még aznap 15 órakor a XIII. kerületben elfogtak, majd a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra előállítottak.

Elfogásuk során a rendőrök 37 ezer forintot, 865 eurót, 226 amerikai dollárt, 13 500 fehérorosz rubelt, 520 szerb dínárt, 17 román lejt és 6 moldáv lejt, valamint mobiltelefonokat foglaltak le az elkövetőktől.

A nyomozók az előállítást követően a négy román férfit csalás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A fotó illusztráció.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben