Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy hét alatt csaptak le a rendőrök

Három kábítószer-kereskedő őrizetben

2017. november 30. csütörtök

A józsefvárosi nyomozók egy hét leforgása alatt három kábítószerdílert vettek őrizetbe a kerület különböző pontjain. A 46 éves külföldi állampolgárságú férfi, a 39 éves férfi és a 37 éves nő ellen kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A józsefvárosi rendőrök november 22-én a Kőris utcában elfogtak egy 46 éves román állampolgárságú férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy rendszeresen kábítószert terjesztett Józsefvárosban. A rendőrök a férfit előállították, kihallgatták és őrizetbe vették, ellene kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás – adta hírül a rendőrség honlapja.

A nyomozás során a rendőrök beazonosították a 39 éves L. Endrét is, aki a rendelkezésre álló adatok szerint szintén kábítószert árult Józsefvárosban. A férfit november 28-án az Orczy téren egy gépkocsi utasaként igazoltatták. A rendőrök az autót átvizsgálták, és abban közel 9 gramm kábítószergyanús anyagot találtak. A férfi a helyszínen elismerte, hogy a kábítószert ő tette az autóba, ezért a rendőrök elfogták és előállították a józsefvárosi rendőrkapitányságra.

A további szélesítés eredményeként a nyomozók beazonosítottak egy harmadik kábítószer-kereskedőt is, a 37 éves J. Józsefnét, akit november 28-án otthonában elfogtak. A lakásában tartott házkutatás során több mint 19 gramm kábítószergyanús port találtak.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozói L. Endrét és J. Józsefnét is kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben