Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tovább zöldül a kerület

Újabb faültetések Józsefvárosban

2017. december 04. hétfő

Öt félév alatt 1000 fa ültetését tervezte el Józsefváros önkormányzata, ami a kerületi zöldstratégia keretében valósul meg. 2017 tavaszán 200 darab, míg most, ősszel 100 darab fa telepítése történik meg. Az őszi ültetések november végétől december 8-ig tartanak, hétfőn délelőtt a Tisztviselőtelepen és a Népszínház negyedben ültettek el fákat.

Ferencz Orsolya, a Tisztviselőtelep önkormányzati képviselője valamint Sára Botond alpolgármester újabb fát ültetett el hétfőn délelőtt a Bíró Lajos utcában. „A Tisztviselőtelep Józsefváros zöld szigete, ahol egy olyan kertvárosi részt sikerült megőriznünk a nagyváros közepén, amelyet nagyon óvunk és folyamatosan fejlesztünk” – mondta el Ferencz Orsolya. A zöldítési programban az önkormányzat együttműködik a lakossággal, hiszen a fák gondozása és újratelepítése is a környéken élőkkel közösen történik.

Egy másik helyszínen, az Alföldi utcában is gyökeret vert egy fiatal fa. Ezt Sára Botond alpolgármester közösen ültette el Zentai Oszkárral. Az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke elmondta, hogy a faültetésnek két fontos szerepe van: a levegő tisztítása és frissítése, valamint a mesterséges környezetben kiemelkedő esztétikai hatással bír.

Fotó: Senger Nikolett/ Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben