Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Családias hangulat Józsefváros szívében

Mikulásváró ünnepség a Kesztyűgyárban

2017. december 07. csütörtök

Családias és meghitt hangulatban zajlott december 6-án kora este a Mikulásváró ünnepség a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Házban. A zsúfolásig megtelt nagyteremben kétszáz ajándékcsomagot osztott ki a nagyszakállú, akivel sok gyermek közös fényképet is készített. Az ünnepségen a jó hangulatról egy zenés, interaktív előadás is gondoskodott.

Már kora délután gyülekeztek a kisebbek és a nagyobbak a Kesztyűgyárban, ahol a Mikulásváró kreatív sarokban kézműves foglalkozást tartottak a gyerekeknek, akik ünnepi díszeket készíthettek, akár szüleik segítségével is. A „Piros teremben” színezhettek, valamint társasjátékokat is kipróbálhattak, amíg a rénszarvasok által húzott szánon meg nem érkezett a Mikulás.

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője szerint minden évben az egyik legkedveltebb programjuk a Mikulásváró ünnepség. „Ilyenkor a gyermekek arcán ott az izgalom és a várokozás, hogy megpillanthassák a nagyszakállút, akinek az érkezése előtt többféleképpen elfoglalhatták magukat a gyerekek” – mondta el a szakmai vezető.

Hat órától a Mesekocsi Színház „Ácsi! Itt a Mikulás bácsi!” című vidám műsorát tekinthették meg a gyerekek, végül elérkezett a várva várt pillanat: megérkezett a Mikulás. Mindenkinek személyesen adta át az ajándékcsomagot, és arra kérte a gyerekeket, hogy jövőre is fogadjanak szót a szüleiknek, az óvó és a tanító néniknek.

Sukiné Teleki Ágnes két gyermekével érkezett a Kesztyűgyár Mikulásváró ünnepségére. „Majdnem minden héten járnak ide a gyermekeim, nagyon szeretik az itteni programokat, és a Kesztyűgyár munkatársai is nagyon kedvesek. Nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek, hogy gondolnak ránk, a környéken élő családokra, és még ajándékokkal is meglepnek bennünket” – fűzte hozzá a kétgyermekes anyuka. 

A szervezők forró teával, diós és mákos bejglivel kínálták a családokat a rendezvényen, ahol kétszáz mikuláscsomagot osztottak ki.

Fotó: Baranyai Attila/ Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben