Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Razzia a Blaha Lujza téri üzletekben és vendéglátóhelyeken

Rendszeresen ellenőrzik a szabályok betartását

2017. december 08. péntek

Az év elején lefolytatott konzultáció eredményeként az önkormányzat szigorította az üzletek és vendéglátóhelyek éjszakai nyitvatartására vonatkozó szabályokat a lakosok igényei alapján. A szabályok betartását a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti és a Hatósági Ügyosztálya rendszeresen ellenőrzi, december első napjaiban a Blaha Lujza téri üzletekben és vendéglátóhelyeken vizsgálták, hogy betartják-e a vonatkozó rendeleteket. Az ellenőrzések során bejelentés nélküli kereskedelmi tevékenység miatt bírságot szabtak ki, és éjszakai nyitvatartási engedély visszavonására is sor került.

A VIII. kerületi Rendőrkapitányság és a Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaival való közös ellenőrzés alkalmával vizsgálták a Blaha Lujza tér 1-2. szám alatti, tetőtéri szórakozóhelyet, ahol az érintett szakhatóságok nem tártak fel hiányosságokat. Ugyanakkor a „volt Corvin Áruház” földszintjén lévő Corvin Café Kft. bejelentés nélkül végzett kereskedelmi tevékenységére derült fény. Ennek következményeként a hivatal munkatársai bírságot szabtak ki és a kereskedelmi tevékenységet ­– a jogosultság igazolásáig – megtiltották.

Emellett az üzletek nyitvatartási rendjéről szóló önkormányzati rendelet megsértése miatt a Blaha Lujza tér 1-2. szám alatt üzemelő Lángos Büfé elnevezésű vendéglátóhely éjszakai nyitva tartási engedélyét visszavonták, így annak este 22 és reggel 6 óra között kötelező zárva kell tartania. 

Az éjszakai ellenőrzések alkalmával próbavásárlásokat is végeztek, amely során egyetlen esetben sem adtak el szeszesitalt, az erről szóló tájékoztatók az üzletekben jól látható helyen voltak elhelyezve. Hét vendéglátóhelyen végeztek kereskedelmi ellenőrzést, amelyek a jogszabályi előírásoknak megfelelően üzemeltek. 

Fotó: Józsefváros újság/ archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben