Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Értünk dolgoznak

Tűzoltókat, közterület-felügyelőket és polgárőröket tüntettek ki

2017. december 14. csütörtök

A Józsefváros közbiztonságáért kifejtett tevékenység elismeréseként „Józsefváros rendjéért” kitüntetéseket vehetett át a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományának ötvenhárom, a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztályának huszonegy dolgozója, valamint a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tizenöt tagja. December 14-én, az önkormányzat által alapított díj átadóünnepségén Sára Botond alpolgármester kiemelte a tűzoltók szakszerű munkavégzését, a közterület-felügyelet előtt álló, megnövekedett feladatokat és a józsefvárosi polgárőrök áldozatos munkáját.

Sára Botond alpolgármester szerint az év vége alkalmas időpont arra, hogy számot vessünk az idei év történéseivel és előre is tekintsünk. Kiemelte: a jelenlévők közös célja, hogy növeljék a kerületi lakosok biztonságérzetét, de mégis más-más élethelyzetekkel találkoznak a mindennapokban.

A tűzoltókhoz szólva felidézte: 2016-ban az év tűzoltó-parancsnoksága a józsefvárosi lett, amelyhez méltó, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az állomány dolgozói az idei évben is. Sára Botond elmondta, hogy városvezetőként mindig kap értesítést a kerületben történő kiemelt eseményekről, és megnyugtató, hogy a katasztrófavédelmi feladatokat a tűzoltók mindig nagy szakértelemmel oldják meg. Az alpolgármester szólt arról is, hogy a hivatásos katasztrófavédők teljesítményéről a lakosok elismerően beszélnek.

A polgárőrség tagjairól elmondta: tiszteletre méltó munkájuk, hiszen ők azok a társadalmi szereplők, akik a foglalkozásukon felül, a szabadidejükben a köz érdekében cselekednek, és ennél nagyobb áldozat nincs. „A közterület-felügyelők a rendőrség és a tűzoltóság munkáját segítik, ezzel is növelve a kerületiek biztonságérzetét. Ez elismerésre és megbecsülésre méltó, mindezt az önkormányzat a maga eszközeivel, lehetőségeihez mérten támogatja is” – tette hozzá.

Sára Botond végül a közterület-felügyelőkhöz fordult. Emlékeztetett: az év elején kerületi konzultációt folytatott le az önkormányzat, amelyben a kerületi lakosok elvárásaikat fogalmazták meg. Ennek nyomán – a józsefvárosiak igényei szerint – szigorúbb rendeletek léptek életbe, amely betartatása a közterület-felügyelők feladata. Az alpolgármester szerint azonban a csapat képes megbirkózni a megnövekedett feladatokkal is.

„A most kitüntetettek példaként állíthatók a kollégáik elé” – összegezte Sára Botond. Végezetül mindenkinek megköszönte az idei évi munkát és biztosította a jelenlévőket, hogy a jövőben is számíthatnak Józsefváros segítségére annak érdekében, hogy még eredményesebb legyen a következő év. 

Ezt követően Sára Botond átadta az elismeréseket.

Az alpolgármester Géczi Béla, tűzoltó ezredes, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője jelenlétében Józsefáros Rendjéért kitüntetésben részesítette a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Kirendeltsége VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományában szolgálatot teljesítők közül:

Antal Péter, Bagó Dániel, Baranya Péter, Barta János, Bulyáki János, Csiszár András, Czakó József, Csoknyai Mihály, Darnyik Dániel, Dienes Dániel, Domak Tamás, Drotár Bence, Dudás Csaba, Farkas László, Farkas Zsolt, Fekécs Zoltán, Goller Dávid, Horváth György, Horváth László, Jahoda István, Jakab János, Janovics György, Juhász Zsolt, Kelemen Zsolt, Kovács Péter, Kuchen Dániel, Laki Péter, Lami András, Makai Richárd, Melegh Csaba, Mészáros Dénes, Mészáros Norbert, Milu Gergő, Palágyi Gábor, Pellek Attila, Petrovics Krisztián, Pintér Dániel, Pintér Tibor, Pósa György, Sági Norbert, Schmidt Tamás, Stinján Attila, Szabó Dezső, Szabó Péter, Szakadáti Zoltán, Szedlák Attila, Szerencsés István, Tímár Zita, Toma Árpád, Tóth Tamás, Urszuly Róbert, Zelenákné Horváth Lívia  

Danada-Rimán Edina jegyző jelenlétében a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztály állományában dolgozók közül „Józsefváros rendjéért” kitüntetést kapott:

Baranyai Ferenc Mihály, Bura András, Czira Éva, Duka Róbert, Ember Beáta, Francz Zsolt, Gottlieb László, Jakab-Báló Anita, Kókai Zoltán, Kovács Mónika, Németh Kiss Gergely, Pankotai Attila, Patkoló Norbert, Péter Imre, Szabó Endre, Szőke Szilvia, Tóth-Pál András, Vadász Tibor, Varga Zoltán Antal, Zsombok Imre.

Kaiser József jelenlétében Sára Botond „Józsefváros rendjéért” elismerést adott át a Józsefvárosi Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai közül:

Csernák Zoltán, Dávid Zoltán, Dr. Kovács Vilmosné, Ébert Zoltán, Faragó József, Farkas László, Halmaghi Gyöngyike, Hudák László, Jóni Elemér, Kiss Károlyné, Lőrincz József, Párducz József, Simári Zoltán Antal, Simó Zsolt, Vámos Andrea. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben