Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Régi Karácsony

Kesztyűgyári bábelőadás óvodásoknak

2017. december 15. péntek

Az adventi készülődés jegyében telt az Aranyszamár Bábszínház december 14-i előadása a Kesztyűgyár Közösségi Házban. Közel ötven óvodás nézhette meg a Régi Karácsony című mesejátékot, mely Fekete István novelláját, a Karácsonyi látogatókat és a Csodakalács című népmesét dolgozza fel. Az előadást Honyecz Ferenc hárfajátéka kísérte.

„A karácsonyi készülődésben, lótás-futásban, sürgés-forgásban jó néha megpihenni. Megpihenni és gondolatban, lélekben készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyitná meg könnyebben, mint a mesék. Különösen, ha azok, lélektől lélekig ható fajtából valók” – írja a darabról az Aranyszamár Bábszínház.

És valóban, gyönyörű és megható történettel készültek az óvodásoknak, mely elkalauzolta őket a csodák birodalmában: a két szereplő, Gitta és Gréta különleges meglepetéssel ajándékozzák meg egymást: egy-egy mesét hoznak a másiknak, hogy szebbé tegyék az ünnepet.

A gyerekek szemmel láthatóan élvezték az előadást, a végén a mese dalait énekelték, majd fennhangon újságolták az óvónőknek, hogy mennyire jó volt a műsor. Egy mondatban összegezve: az Aranyszamár Bábszínház tagjainak sikerült igazi karácsonyi, meghitt hangulatot varázsolniuk a Kesztyűgyárba.

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben