Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szlovákiából is érkeztek a tornára

Floorball kupa a Vajdában

2018. január 08. hétfő

Másodszor került megrendezésre a Vajda Budapest Open floorball kupa az önkormányzat támogatásával a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában január 5-én és 6-án. A tornát, melyre több vidéki és egy szlovák csapat is érkezett, Sántha Péterné alpolgármester nyitotta meg.

Az alpolgármester köszöntötte a csapatokat és eredményes játékot kívánva elmondta: nagy öröm számára, hogy ebben az iskolában az újév is ilyen mozgalmasan és vidáman kezdődik.

„Amikor az ember egy jót mozog, utána az agya is fogékonyabb, aminek a Vajda iskola ékes példája” – tette hozzá Sántha Péterné.

A tornára tíz csapat érkezett, köztük budapesti, érdi, komáromi és egy szlovák csapat is, és két – U13-as és U10-es – korcsoportban mérkőztek meg egymással az iskola felújított tornasátrában. 

A pénteki napon a nagyobbak versenyeit kísérhettél figyelemmel a résztvevők, ahol végül az érdi Dunai Krokodilok bizonyultak a legjobbnak. A második helyet a Vajda Villám, a harmadikat pedig az SZPK Komárom szerezte meg. Három különdíjat is kiosztottak: a legjobb játékos Simon Tihamér (Dunai Krokodilok) lett, a legjobb kapusnak járó elismerést Vályi Matild (ARES) kapta, a legjobb hátvéd díját pedig Molnár Marcellnak (Vajda Villám) ítélték.

Kiváló hangulatban zajlott szombaton a kisebbek tornája is. A szurkolók dudákkal, zászlókkal biztatták a csapatokat. Óriási csatában végül a szlovák Zahorska Bystrica szerezte meg a győzelmet, míg a második a Vajda Villám, a harmadik pedig a SZPK B lett.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság; Vajda Péter Általános Iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben