Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Online is igényelhető

Ne felejtse el meghosszabbítani parkolási engedélyét!

2018. január 08. hétfõ

A 2017-es évre kiadott lakossági várakozási engedélyek 2018. február 28-ig érvényesek – tájékoztatott a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Parkolási Igazgatósága. Ezek meghosszabbítása kérelmezhető a www.jgk.hu ügyfélkapu menüpontja alatt, vagy személyesen a Német utca 17-19. szám alatti ügyfélszolgálati irodán.

Lakossági várakozási hozzájárulást az állandó józsefvárosi lakcímmel rendelkező lakos igényelhet arra a gépkocsira, amely tulajdonában áll, vagy amelynek üzemben tartója. A tulajdonjogot a gépjármű törzskönyv, az üzemben tartói jogot a forgalmi engedély igazolja. Lakossági várakozási engedélyt kaphat a munkavállaló is a munkáltatója üzemben tartásában álló gépkocsira, ha a munkáltató cégszerűen igazolja azt, hogy a gépkocsit a munkavállaló kizárólagos használatába adja. Lakossági engedélyt kaphat továbbá az a lakos is, aki lízingeli a gépkocsit, amit a forgalmi engedélyben bejegyzett lízingcéggel kötött szerződés igazol. A hozzájárulás kiadásának feltétele, hogy a kérelmezőnek nincs gépjárműadó, és 30 napnál régebbi parkolási pótdíj tartozása.

A kerületi lakossági várakozási engedélyek nem jogosítanak kedvezményre, illetve ingyenes parkolásra az alábbi területeken és közutakon: Baross tér, Blaha Lujza tér, József körút, Múzeum körút, Rákóczi tér, Rákóczi út, Kerepesi út, a Keleti Pályaudvar indulási és érkezési oldalán, a Fiumei úti felüljáró alatti parkolóban és az Orczy úton.

A lakossági várakozási hozzájárulások meghosszabbítása kérelmezhető a www.jgk.hu MAGUNKRÓL/PARKOLÁS/ÜGYFÉLKAPU menüpontja alatt, vagy személyesen a Német utca 17-19. szám alatti ügyfélszolgálati irodán.

Az ügyfélszolgálat nyitvatartása:

H–K–CS.: 09:00 – 17:00

SZE.: 09:00 – 18:00

P.: 09:00 – 16:00

Fotó: Józsefváros újság