Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A lakók észre sem vették, hogy tolvaj van a házban

Munkácsy-másolatot és családi ezüstöt zsákmányolt a betörő

2018. január 09. kedd

Újév napján tört be egy józsefvárosi lakásba A. Attila, és úgy lopott el onnan értéktárgyakat, hogy azalatt a lakók a szomszéd szobában voltak. Többek között ezüst evőeszközkészletet, valamint egy Munkácsy-festménymásolatot is elvitt, ám sokáig nem örülhetett a zsákmánynak, a rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével azonosították és elfogták.

A 42 éves rabló egy Leonardo da Vinci utcai házba tört be január 1-én, ahonnan egy Munkácsy festmény másolatát, zsúrkocsit, egy kerámiatálat és egy 24 darabos, ezüst evőeszközkészletet is elvitt. A lakók semmit nem vettek észre, pedig otthon voltak, csak éppen egy másik helyiségben tartózkodtak. Amikor később meglátták, hogy a fiókok kihúzva, a bejárati ajtó tárva-nyitva van, azonnal hívták a rendőrséget.

A nyomozók a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították, és január 5-én este a ferencvárosi lakásán elfogták az elkövetőt. A házkutatáskor megtalálták a férfi bűncselekménykor viselt ruháját, de az ellopott értéktárgyak nem kerültek elő. A józsefvárosi nyomozók A. Attilát őrizetbe vették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság január 8-án elrendelt.

Forrás: police.hu

Fotó: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben