Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

50 millió forintra pályázhatnak

Felújítási program indul az önkormányzati bérlőknek

2018. január 10. szerda

A hátralékkal nem rendelkező önkormányzati lakást bérlők részére „Otthon-felújítási támogatás” programot indítanak – erről döntött Józsefváros képviselő-testülete december 19-én. E célra 50 millió forintot különítettek el a 2018-as költségvetésben – emelte ki lapunknak Sára Botond alpolgármester.

Bérlővédelmi- és otthon-felújítási programot indított 2016-ban a Józsefvárosi Önkormányzat annak érdekében, hogy biztonságos, hosszú távú és méltányos segítséget nyújtson a kerületi lakásbérlőknek. A program első pilléreként bevezették a hátralékkiegyenlítő támogatást a hátralékot felhalmozó, de azt részletekben fizetni tudó bérlők részére.

Sára Botond alpolgármester lapunknak elmondta: a hátralékkal rendelkezők segítése mellett az önkormányzat a lakbérüket határidőben megfizetőket és a lejárt esedékességű hátralékkal nem rendelkező bérlőket is szeretné támogatni, ezért a program másik elemeként elindul az otthon-felújítási pályázat. „Azon bérlők számára, akik a pályázat benyújtását megelőző egy éven keresztül határidőre megfizették a lakbért és a kapcsolódó külön szolgáltatási díjakat, esetlegesen a korábbi hátralékukból adódó részleteiket, valamint betartják a közösségi együttélés szabályait, 50 millió forintot biztosítunk önkormányzati bérlakásuk felújítására, a bérlői kötelezettségi körbe tartozó munkanemekre” – fejtette ki Sára Botond. Az alpolgármester hozzáfűzte: a pályázattal főként azokat a felújítási, korszerűsítési, komfortfokozat-emeléssel járó, energiahatékonyságot javító munkálatokat kívánják támogatni, amelyek tartósan emelik a lakás használati értékét.

Az otthon-felújítási programra 50 millió forintot különítettek el, pályázatonként legalább 50 ezer, legfeljebb 500 ezer forintot lehet igényelni.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben