Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

2017-ben is csökkent a gépjárműlopások száma

Józsefváros az egyik kerület, ahonnan a legkevesebb autót lopják el

2018. január 11. csütörtök

Az egyik gépjárműlopások felkutatására specializálódott weboldal minden év elején közzéteszi a statisztikáit. A legfrissebb adataik szerint az autótolvajok által a legkedveltebb márkák a Ford a Volkswagen és a BMW. A helyszíneket tekintve pedig – a korábbi évekhez hasonlóan – Józsefváros azon kerületek között van, ahonnan a legkevesebb autót lopják el.

A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) a statisztikáit a hozzájuk beérkezett bejelentések (2017-ben mintegy 200) alapján készíti el. Ezek a számok, bár alacsonyabbak az ORFK által közölt adatoknál, a tendenciák évről-évre megegyeznek.

Az autovadasz.eu oldal adatai szerint 2017-ben jelentősen csökkent az autólopások száma országosan, a legtöbb autót továbbra is a fővárosból viszik el.

A kerületeket megvizsgálva elmondható, hogy az autótolvajok Újbudáról, a II. kerületből és Zuglóból gyűjtik be a legtöbb járművet. A legkevesebb autót Józsefváros mellett Kispestről, Pesterzsébetről, Terézvárosból és Csepelről viszik el.

Molnár Gábor józsefvárosi rendőrkapitány szerint néhány éve sikerült elérni, hogy ebben a tekintetben előkelő helyen legyünk és ezt tartani is tudjuk. Mint mondta: a jó eredményt a nagyszámú rendőri jelenét és a térfigyelő kamerák eredményezhetik.

Az autómárkákat tekintve a tolvajok körében legkedveltebbek a Ford, a Volkswagen és a BMW, amelyeket a Renault, a Toyota, az Audi, az Opel és a Skoda követ. A modellek között a BMW 3, a Renault Megane és a Ford Mondeo került az élre.

Az általános lopásszám-csökkenés okai között található az ORFK-n belül erre a területre szakosodott nyomozócsoport sikeres munkája, valamint az autóikat tudatosabban védő tulajdonosi szándék is.

Fotó: Józsefváros újság/ archív

Táblázatok: vezess.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben