Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A tudatos szemléletmód kialakítása a cél

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyert a Leövey

2018. január 12. péntek

A Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola az intézményben folyó oktató-nevelő munka eredményeképpen elnyerte a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet. A díjat és a vele járó oklevelet Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes-államtitkára köszönetet mondott azért, hogy az intézmény nemcsak elméleti, de gyakorlati ismeretekkel is tudatos fogyasztásra szoktatja a fiatalokat. „Örömmel láttuk, hogy itt valamilyen módon minden tantárgyban megjelenik a fogyasztóvédelem. Annak pedig különösen örültünk, hogy az internetes kereskedelem lehetőségeire és veszélyeire egyaránt felhívják a figyelmet a pedagógusok. A 2017-es évben kiemelkedő jelentőségű volt számunkra az online kereskedelem fogyasztóvédelmi ellenőrzése, és erre a területre 2018-ban továbbra is kitüntetett figyelmet fordítunk” – mondta a helyettes államtitkár, hozzátéve, hogy a fogyasztóvédelem fontos részét képezi a piacfelügyelet, ahol a termékek minőségét vizsgálják. „A laboratóriumunk a József körút 6. szám alatt található, ahová nagy szeretettel meghívjuk az intézmény pedagógusait és diákjait.”

Az intézmény vezetője, Petőné László Katalin lapunknak elmondta: tanórán kívüli projektek és programok – többek között előadások, vetélkedők, tanulmányi kirándulások – segítségével alakítják ki a diákokban a tudatos fogyasztói szemléletmódot. Emellett a különböző tanórákon is fontos szerepet kap a fogyasztói tudatosságra nevelés. „Projektjeinkkel többek között a tudatos pénzkezelést tanítjuk meg diákjainknak, de nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra is” – mesélte az igazgatónő. Hozzátette: a mai generáció számára egyre inkább a mindennapok részévé válnak a digitális eszközök, ezért kiemelt fontosságúnak tartják, hogy ezeknek megfontolt felhasználóivá neveljék diákjaikat. „A digitális eszközök csak akkor szolgálják a céljainkat, ha megfelelően használjuk őket” – hangsúlyozta az igazgatónő.

Fotó: Senger Nikolett / Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben