Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Segítség a járőri és a körzeti megbízotti munkában

Öt új autó a józsefvárosi rendőrkapitányság kötelékében

2018. január 16. kedd

Fiatalodik a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság gépjárműflottája. 2018 januárjában 5 új Skoda Octavia kombi állt szolgálatba a józsefvárosi rendőrség kötelékében. A mintegy 50 millió forint értékű autók a járőrözések, valamint a körzeti megbízottak munkája során jelentenek segítséget.

Az új rendőrségi gépkocsik Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya szerint megfelelnek a XXI. század környezetvédelmi és biztonsági követelményeinek is. Technikailag jól felszereltek, légzsákkal ellátottak, biztosított hozzájuk a téli és a nyári gumiabroncs. „A kombi Skoda Octavia autók jó választásnak bizonyulnak, hiszen a korábbiakban is tapasztaltuk, hogy strapabírók és a szervízelés szempontjából is kedvező az üzemeltetésük” – tette hozzá a rendőrkapitány.

Molnár Gábor kitért arra is, hogy az autók felszereltségének egyik különlegessége az autók tetejére szerelt fényhíd, amely egy led-technikán alapuló megoldással szöveges feliratok megjelenítésére is alkalmas. „Így akár rossz látási viszonyok esetén is jól kivehető lesz a rendőri intézkedés szándéka” – hangsúlyozta a rendőrkapitány. Majd hozzátette: az autók a nap 24 órájában a közterületi szolgálatok, illetve a körzeti megbízottak munkája során is bevetésre kerülnek.

A kerületbe érkező új gépjárművek részei annak a rendőrségi gépkocsibeszerzésnek, amelynek során országosan 2600 új szolgálati autó segíti a rendőrök munkáját.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben