Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Irodalmi kávéházi beszélgetések

Varró Dániel, a gyereklelkű felnőtt

2018. január 18. csütörtök

Egy évvel ezelőtt indult útjára az Irodalmi kávéházi beszélgetések a Nem Adom Fel Kávézóban, amelynek első meghívottja Bereményi Géza, Józsefváros díszpolgára volt. A kulturális programsorozat ezen a héten Varró Dániel József Attila-díjas magyar költőt, műfordítót látta vendégül. A gyermekek és felnőttek körében egyaránt népszerű költő telt ház előtt mesélt életéről, irodalmi munkásságáról és terveiről.

A Nem Adom Fel Kávézóban első alkalommal tett látogatást Varró Dániel költő, aki az Irodalmi kávéházi beszélgetések programsorozat vendége volt szerda este. „Tizenkét éves koromban írtam meg életem első versét, de a motiváció a nővérem iránt érzett gyermeteges féltékenység volt, vele akartam versenyezni” – mondta el a kortárs költészet egyik kiemelkedő alakja.

Egy versíró pályázatot 15 évesen megnyerő költő hozzátette: tény, hogy nem a klasszikus irodalmi műfajt képviseli, hanem a sokkal játékosabb, humorosabb, dallamosabb és modernebb stílus áll közelebb hozzá. „Ebből adódóan a versem témái is sokkal könnyedebbek, ami talán nem annyira jellemző a magyar költészetben. Talán pont ezért gondolják sokan rólam azt, hogy egy gyereklelkű felnőtt vagyok” – fejtette ki Varró Dániel.

Az elmúlt években érettségi tételként is szereplő fiatal költőt Köleséri Sándor, a Nem Adom Fel Kávézó kulturális programszervezője invitálta meg Józsefvárosba. „Varró Dániel sokak kedvence, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ezért régóta terveztük a meghívását a kávézónkba. Telt ház előtt beszélgettünk a költővel, amely után dedikált is a Túl a Maszat-hegyen, a Kerge ABC, az Állatok tubusból című könyvek alkotója” – fűzte hozzá a programszervező.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben