Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A mikrochip segített a kutya azonosításában

Visszajuttatták Felhőt a gazdájához a józsefvárosi rendőrök

2018. január 19. péntek

Fontos a kutyák mikrochippel való ellátása – vonta le a következtetést annak az ebnek a gazdája, amelyet a napokban sétáltatás közben szem elől tévesztettek. A kutya – és tulajdonosa – szerencséjére a kóborló ebre rátaláló járókelők a józsefvárosi rendőrök segítségét kérték. A körzeti megbízottak állatorvoshoz vitték a kutyust, ahol beazonosították a gazdáját, így a Felhő névre keresztelt törpe pincser hamar hazakerült.

A Bauer Sándor utcai körzeti megbízotti irodában teljesített szolgálatot január 9-én Varga Norbert főtörzsőrmester és Bánfi Imre főtörzszászlós, amikor egy hölgy és egy úr lépett be az ajtón, egy kistermetű kutyával. Elmondásuk szerint az öleb zavartan, gazdátlanul sétált a környéken, és bár megpróbálták megkeresni a gazdáját, nem jártak sikerrel.

A hölgy gondját viselte volna, azonban macskatartóként nem vihette haza a kutyust – kezdte a történetet Bánfi Imre. A rendőrök az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálathoz szerették volna eljuttatni az ebet, ám előtte betértek egy állatorvosi rendelőbe.

Ott kiderült, a törpe pincser rendelkezik mikrochippel, amely tartalmazza a gazdája adatait is. Varga Norbert egyből tárcsázta a megadott telefonszámot és értesítette a kutyatulajdonost, aki ekkor még nem is sejtette, hogy kedvence elveszett.

Ritz Mária, a törpe pincser gazdája lapunknak elmondta, hogy aznap éppen munkahelyén volt, amikor értesítették a rendőrök, hogy megtalálták Felhőt. „Gyakorlatilag tőlük tudtam meg, hogy elveszett, mivel aznap a munkám miatt a lakótársaimra bíztam a sétáltatást” – mesélte. Majd hozzátette: „értesítettem a barátaimat – akik akkor még a kutyát keresték –, hogy Felhő megkerült, a Bauer Sándor utcai körzeti megbízotti irodában van”.

A lakótársak rögtön odasiettek és hazavitték a törpe pincsert, akinek így nem kellett az ebtelepre mennie. „Amikor kötelezővé tették az állatokba ültetendő mikrochipet én elleneztem, mert Felhő ragaszkodó, sosem menne el mellőlem, de most megtapasztaltam, hogy mégis van értelme, hisz e nélkül nem került volna meg ilyen gyorsan” – vonta le a történet tanulságát Ritz Mária. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben