Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Programsorozat a 125 éves bőrklinikán

BőrŐrök előadás középiskolásoknak

2018. január 22. hétfő

A fiatalkorúak bőrápolást illető tájékozatlansága, a bőrrákok egyre gyakoribbá válása, a tetoválás és a piercing kritikátlan terjedése, ezek szövődményeinek nem-ismerete, valamint az elmúlt években a fiatal nemi betegek arányának növekedése is alátámasztotta azt az igényt, hogy a Semmelweis Egyetem bőrklinikája fiatalokat közvetlenül érintő, prevenciós előadássorozatot indítson.

Prof. Dr. Sárdy Miklós, a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatója elmondta: tavaly csatlakoztak első alkalommal a „Kutatók Éjszakája” rendezvényhez, ahol nagy sikerrel tartottak tájékoztató előadásokat.  „Ekkor derült ki számunkra, hogy milyen nagy szükség van a 10-20 év közötti fiatalok felvilágosítására” – mondta el az igazgató, majd kitért a BőrŐrök előadássorozat első alkalmára.

„Elsősorban a VIII. és IX. kerületi középiskolák diákjait hívjuk és várjuk kísérő tanáraikkal együtt 2018 első félévében. Szükség van erre a prevenciós előadássorozatra, ugyanis azt tapasztaljuk, hogy a fiatalokat egyre kevésbé világosítják fel szüleik, így sok esetben csak hallomásból informálódnak. Az első alkalommal máris megtelt a program helyszíne, ahol a nemi betegségekről, tetoválásokról és piercingekről, az izzadásról, a pattanásokról és az anyajegyekről tartottak előadást a szakorvosok” – fűzte hozzá a professzor.

„17-18 éves diákjainkkal érkeztünk erre az előadásra, amelyre a klinika hívott meg bennünket” – mondta el Kocsis Éva Ildikó, a Józsefvárosban található Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Szakgimnázium tanára. „Sok fiatal már felnőttnek hiszi önmagát, de a többségüknek nincs megfelelő információja ezekről a témákról. Azt tervezzük, hogy az előadás után, osztályfőnöki óra keretében megbeszéljük az itt elhangzottakat” – hangsúlyozta a pedagógus.

Az előadásokat havonta egy péntek délelőtt tartják a Mária utcai klinikán. További információ a http://bit.ly/bororok oldalon található.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben