Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Figyelemfelhívás a kábítószerek veszélyeire

Drogprevenciós előadás a JEGYMI-ben

2018. január 22. hétfő

A kábítószerek veszélyeiről tartott előadást Tolnay Krisztina, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságának iskolarendőre a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet (JEGYMI) felső évfolyamos diákjainak. A fiatalok érdeklődve hallgatták a kisfilmekkel, bemutatóval fűszerezett drogprevenciós tájékoztatót.

Második alkalommal rendezett bűnmegelőzési hetet a JEGYMI, amelynek keretében tematikus előadásokat is tartottak a fiataloknak. A felső évfolyamosok többek között a verbális és fizikális iskolai zaklatásokról, illetve a kábítószerek veszélyeiről is hallhattak tájékoztatót január 18-án és 19-én.

Drogprevenciós előadásában Tolnay Krisztina címzetes főtörzszászlós kitért a kábítószerek fajtáira és azoknak a fogyasztókra gyakorolt hatására is. A bemutató filmbejátszásokkal folytatódott, amelyben korábban függő személyek mesélték el történetüket.

Tolnay Krisztina felhívta a figyelmet arra is, hogy amennyiben drogszeméttel – például eldobott tűvel – találkoznak a gyerekek, semmiképpen ne nyúljanak hozzá, megvannak az erre megfelelő szakemberek, akik begyűjtik a veszélyes anyagokat.

Az iskolarendőr beszélt a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekről és azok büntetési tételeiről, illetve illusztrációképpen bemutatta a függőségeket okozó legális szereket és az illegális szerek fogyasztásához, tárolásához használt eszközöket. A gyerekek szemmel láthatóan érdeklődve figyelték az előadást, amelynek végén kérdéseket intéztek az előadóhoz.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben