Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A térfigyelő központot is megtekinthették

JEGYMI-s diákok látogattak a rendőrkapitányságra

2018. január 23. kedd

A BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság rendszeresen szervez nyílt napokat, amelynek keretében a józsefvárosi diákok bejárhatják a Víg utcai rendőrségi épületet, illetve betekintést nyerhetnek az ott dolgozók munkájába. Január 22-én a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézet alsó tagozatos csoportja vett részt a nyílt napon, amelynek keretében megtekintették a térfigyelő központot, illetve beülhettek egy rendőrségi szolgálati mikrobuszba is.

Csillogó szemű gyerekek lépték át hétfőn délelőtt a józsefvárosi rendőrkapitányság épületének küszöbét. A 27 fős csoportot és kísérőiket Tolnay Krisztina címzetes főtörzszászlós és Füredi Kitti őrmester kalauzolta végig az épületen bemutatva, hogy melyik alosztályon milyen munka folyik.

A legizgalmasabb program azonban a rendőrségi fogda és a térfigyelő központ megtekintése volt. A kicsik vidáman fedezték fel az iskolájukat, illetve az otthonaik környékét a monitorokon. Innen az út az udvarra vezetett, ahol beülhettek egy kilencszemélyes csapatszállító kisbuszba is.   

„Ma a kicsik látogattak el hozzánk, holnap a felső évfolyamosok is eljönnek” – hangsúlyozta Tolnay Krisztina. Az ő programjuk azzal egészül ki, hogy a tinédzserek kipróbálhatják Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum által biztosított, alkoholos és kábítószeres befolyásoltságot szimuláló „részegszemüveget”, amely remélhetőleg elrettentő hatással lesz majd.

Füredi Kitti őrmestertől megtudtuk a kapitányság kiemelt figyelmet fordít a magyar rendőrség biztonságra nevelő iskolai programjára, a DADA-programra, amellyel különböző korosztályoknak különböző előadásokkal, interaktív foglalkozásokkal segít megelőzni az áldozattá, illetve elkövetővé válást.

„Az iskola és a kerületi rendőrség jó kapcsolata révén a JEGYMI-s diákok nem először járnak a kapitányságon” – mondta el lapunknak Vígh Laura, a csoportot kísérő egyik osztályfőnök. Hozzátette: az iskola kiemelten kezeli a bűnmegelőzést, ennek jegyében egy tematikus hetet is szerveztek.

A program végén a diákok a látogatás emlékére még egy fényvisszaverő karkötőt is kaptak a rendőrkapitányság munkatársaitól.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben