Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Világos kapualjak program

Kapuk megvilágítására és helyreállítására pályázhatnak a társasházak

2018. február 08. csütörtök

2016 végén indította el az önkormányzat a Világos kapualjak programot, melynek célja, hogy a sötét kapualjak kivilágításával és kapuk felújításával a városkép szebbé tétele mellett tovább növeljék a közbiztonságot.

A társasházak 2018-ban is folyamatosan pályázhatnak bejárataik helyreállítására a társasház-felújítási programok keretében. A lehetőség nagy érdeklődésre tart számot a lakóközösségek körében, a tavalyi évben csaknem 200 társasház pályázott sikeresen a kapuk rendbetételére. A társasházak legfeljebb 50 ezer forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a kapubejárat fölötti mozgásérzékelő világítás – ún. alkonykapcsoló lámpák – kialakításához, valamint további, maximum 400 ezer forintot a kapu felújítására.

Így összesen 450.000 forint igényelhető a két munkálat együttes elvégzéséhez. Ha egy lakóház több utcai bejárattal rendelkezik, a támogatást bejáratonként igénybe veheti. A társasházaknak továbbá vállalniuk kell, hogy a beépítéstől számított 5 évig megőrzik és üzemeltetik a felszerelt világítást.

A Világos kapualjak program amellett, hogy újabb lépése a Józsefváros Újjáépül programnak, a sötét bejáratok megvilágításával és a régi kapuk felújításával a biztonságérzetet növeli és a közbiztonság további javítását célozza.

A pályázattal kapcsolatban további információ a jozsefvaros.hu/onkormanyzat/palyazatok/aktualis/tarsashaz linken található.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben