Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A színház fejleszti a kreativitást, bővíti a szókincset

Hókirálynő a Kesztyűgyárban

2018. február 13. kedd

A szeretet minden gonoszságot legyőz – ez a summája Andersen Hókirálynő című meséjének, amelynek színpadi változatát józsefvárosi kisiskolások február 9-én délután tekinthették meg. A Hókirálynő Meseszínpad társulata a Deák Diák Általános Iskola alsó tagozatos diákjait várta a Kesztyűgyár Közösségi Ház tükörtermébe.

A Kesztyűgyár Közösségi Ház rendszeresen szervez díjmentes színi előadást józsefvárosi kisdiákoknak: pénteken a Hókirálynő Meseszínpad egyik előadását tekinthették meg a deák diákosok. Az 1992 óta működő társulat vezetője Füzesi Klára lapunknak elmondta: Andersen meséje egy igazi klasszikus darab, amely teljes mértékben eltér a mai erőszakkal átitatott rajzfilmektől.

„A gyerekek a színészek segítségével át tudják élni a mese minden pillanatát, drukkolnak a jónak, hogy mielőbb legyőzze a rosszat. A színház segít fejleszteni a kreativitást, színesíti a kicsik fantáziavilágát, bővíti a szókincsüket” – fejtette ki Füzesi Klára.

Solymári Éva, a Deák Diák pedagógusa elmondta: a gyermekek már nagyon várták a színházi produkciót. „Körülbelül ötven alsó tagozatos diákkal érkeztünk a Kesztyűgyárba, mindenki nagyon élvezte az előadás minden percét. Tapasztalataim szerint a szülők többsége hajlamos arra, hogy a televízió vagy a számítógép elé ültesse gyermekét, amelyek nem adnak maradandó élményt. Erre az előadásra viszont sokáig emlékezni fognak a gyerekek” – hangsúlyozta a pedagógus.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben