Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Figyeljünk oda egymásra”

Szakmai együttműködés az áldozatok védelméért

2018. február 15. csütörtök

A Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (JÁSZER) február 5-én tartotta idei első értekezletét, melyen részt vett az Igazságügyi Minisztérium képviseletében Dr. Gellén Márton igazságügyi módszertani irányításért felelős helyettes államtitkár is. A résztvevők egy 2018 tavaszán tartandó konferencia megszervezéséről is döntöttek, mely elsősorban a legkiszolgáltatottabb korosztályok – az idősek és gyermekek – védelmét célozza.

Az értekezleten Zentai Oszkár, a JÁSZER elnöke ismertette a 2017-es év szakmai és pénzügyi beszámolóját, valamint felvázolta a 2018-as év terveit. A megjelentek bemutatták az általuk képviselt intézmény segítségnyújtási lehetőségeit a bűncselekmények áldozataivá vált személyek számára, és megvitatták az együttműködés további kereteit. 

A résztvevők egy tavaszi nagyszabású JÁSZER konferenciáról is döntöttek, a második negyedévben pedig szakmai tréninget szerveznek az áldozatsegítő rendszerben dolgozóknak. „Az áldozatsegítés és bűnmegelőzés területén a konferenciák elsősorban a legkiszolgáltatottabb korosztályok – az idősek és a gyerekek – védelmét célozzák. Az idei első alkalomra a digitális világ veszélyeinek elkerülését tűztük ki célul. Fontos, hogy figyeljünk oda egymásra!” – mondta el Zentai Oszkár képviselő.

Az értekezleten az Áldozatsegítő Központ képviseletében részt vett Dr. Némethné Dr. Simay Ingrid Edit, Dr. Szekeres Diána és Dr. Molnár Zsolt, a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya képviseletében Molnár Gábor rendőr alezredes, a VIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője és Bán Gabriella rendőr hadnagy, valamint a kerületi JÁSZER tagok.

A JÁSZER eredményességét mutatja, hogy a Józsefvárosból indult mintarendszert mára már minden budapesti kerület átvette, és egyeztetések folynak vidéki Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszerek (ÁSZER) kialakításáról.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben