Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Országgyűlési választás 2018

Kocsis Máté elsőként adta le az ajánlásokat a választókerületben

2018. február 19. hétfő

Hétfőn indult az ajánlások gyűjtése és mindössze néhány óra alatt 2580 választó biztosította támogatásáról az országgyűlési választáson induló Kocsis Máté polgármestert. Józsefváros első embere a Fidesz-KDNP jelöltje a Józsefváros nagyobbik felét és Ferencváros egy részét magába foglaló budapesti 6. számú választókerületben. Az országban az elsők között hivatalosan is nyilvántartásba vette Kocsis Mátét, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét a helyi választási bizottság. Az országgyűlési választást április 8-án tartják, az egyéni választókerületek jelöltjeinek legalább 500 támogató ajánlást kell összegyűjteniük.

Már az aláírásgyűjtés első napján néhány óra alatt 2580 ajánlás gyűlt össze, amellyel támogatják a jelenlegi polgármestert az országgyűlési választáson való indulásban. A választási ajánlási íveket Kocsis Máté kora délután le is adta a helyi választási irodában.

Kocsis Máté megköszönte az ajánlók bizalmát és a segítséget az önkénteseinek. A támogatói aláírásgyűjtést folytatják, mert mindenkihez szeretnének eljutni és támogatását kérni Józsefváros és Ferencváros további fejlesztéséhez.

A választási törvény szerint az országgyűlési képviselőjelölteknek március 5-ig van lehetőségük az induláshoz szükséges 500 támogató ajánlást összegyűjteniük.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben