Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Digitális és idegennyelvi képességfejlesztés

Nemzetközi pályázat a Bókay Szakgimnáziumban

2018. február 20. kedd

A Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Bókay János Szakgimnáziumának tanárai 2016 és 2018 között az Erasmus+ pályázat jóvoltából digitális és idegennyelvi kompetenciafejlesztő továbbképzéseken és intézménylátogatásokon vehettek részt az olaszországi Pármában és a hollandiai Udenben.

„Ez a lehetőség számunkra nagy jelentőségű, hiszen két tanítási nyelvű osztályainkban a történelem és a matematika tantárgyakat angol nyelven tanítjuk” – mondta lapunknak Komora-Molnár Orsolya, a Csobánc utcai BVHSZC Bókay János Szakgimnázium angol szakos tanára és nemzetközi pályázati koordinátora.

A pályázat keretein belül három pedagógus saját tantárgyuk CLIL (tartalomalapú nyelvoktatás) módszertanával, a mobileszközök órai használatának külföldi gyakorlatával ismerkedhetett meg anyanyelvi környezetben. „Ezeket a tapasztalatokat felhasználva iskolánk tanulói IKT-eszközök segítségével, közösségi oldalak és applikációk felhasználásával készítik projektmunkáikat a tanítási órákra” – tette hozzá Komora-Molnár Orsolya. A célnyelvi oktatást és a digitális kompetenciák alkalmazását az iskola eTwinning projektekben is kamatoztatja. A tavasszal rendezendő iskolanapon (Bókay-nap) a tanult érdekességeket a diákok is megismerhetik.

Fotó: Bókay Szakgimnázium

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben