Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint tízezren csúszkáltak rajta

Bezárta kapuit a Józsefvárosi Jégpálya

2018. február 21. szerda

A tavasz közeledtével, február 20-án bezárta kapuit a Józsefvárosi Jégpálya. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Horváth Mihály tér adott otthont a korcsolyapályának, ahova kicsik és nagyok, idősek és fiatalok egyaránt szívesen látogattak ki. A családok, baráti társaságok és párok mellett hétköznap délelőttönként az iskolai csoportoknak nyújtott sportolási lehetőséget. A több mint két hónapos működése alatt tizenháromezer korcsolyázni vágyó fordult meg a jegén.

A Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából a 375 négyzetméteres pályát idén is minden kerületi lakos ingyen használhatta. De nemcsak a józsefvárosiak körében örvendett nagy népszerűségnek: a környékbeli és a távolabbi kerületekből is érkeztek ide korcsolyázni vágyók. Ádám Csaba, a jégpályát üzemeltető cég munkatársa arról számolt be lapunknak, hogy a pálya iránt egyre nagyobb az érdeklődés a külföldi turisták részéről is. A szakembertől megtudtuk azt is, hogy a visszajáró vendégek között óvodás és szépkorú is volt.

Ádám Csaba elmondta: az alulról hűtő központi rendszernek és az ideális helyszínnek köszönhetően mindvégig biztosítani tudták a pálya megfelelő minőségét. „Árnyékos és szélvédett a tér, nem sütötte a pályát a nap, nem fújta a szél, így egészen 10 fok körüli külső hőmérsékletig biztonságos jéggel várhattuk a korcsolyázni vágyókat” – mondta a zárás napjához közeledve ott jártunkkor a szakember, miközben egy anyuka kérésére állított az egyik csillogó szemű, búcsúcsúszásra érkező kisgyermek korcsolyáján. „Örömmel számolhatok be arról is, hogy sem lopás, sem komoly baleset nem történt”– tette hozzá, majd megmutatta a melegedőben kifüggesztett házirendet. „Ezen a táblán is szerepelnek a fontos tudnivalók, de mi is felhívjuk a látogatók figyelmét arra, hogyan kerülhetőek el a balesetek”– hangsúlyozta.

Hétköznap délelőttönként és kora délután ebben az évben is az oktatási intézmények csoportjai vették birtokukba a pályát, akik ezúttal is szervezetten, tanáraik kíséretében érkeztek korcsolyázni. „Összesen 12 oktatási intézményből látogattak ki tanulók a Horváth Mihály téri jégre”– tudtuk meg Ádám Csabától. Kerületünk iskolái közül leggyakrabban a közeli Fazekas diákjai hasították a jeget, de csúszkáltak rajta többek között a Losi, a Molnár, a Vajda és Német suliból érkező csoportok is. Az iskolások távozása után 14 és 15 óra között rendszerint pályakarbantartás következett, hogy a délután és este érkező családokat is ugyanolyan minőségű jéggel várhassák.

A legnagyobb látogatottsága az adventi időszakban volt a pályának, hiszen azokban a hetekben az ünnepi és közösségi programok – gyermekelőadások, koncertek, kézműves foglalkozások – is odacsábították az érdeklődőket. A látogatókat az üzemeltetők a jó minőségű jég és a közösségi élmények mellett korcsolyabérlési és korcsolyaélezési lehetőséggel is várták, december elejétől február 20-áig, reggel nyolc és este nyolc óra között.

Fotó: Baranyai Attila, Huszár Boglárka, Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben