Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Folyamatosak az egészségügyi fejlesztések a kerületben

Nyolcmillió forintos eszközadomány a Józsefvárosi Mentőállomásnak

2018. február 27. kedd

Józsefváros képviselő-testülete úgy döntött, hogy beszerez egy EKG-defibrillátort és azt térítésmentesen az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ) ajánlotta fel. Az életmentő készüléket kedden délután adta át Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere az OMSZ főigazgatójának a Józsefvárosi Mentőállomáson.

„Amikor zászlónkra tűztük a biztonság javítását, akkor nemcsak a közbiztonságra, hanem az egészségbiztonságra is gondoltunk. Ennek mentén valósulnak meg egymás után az egészségügyi fejlesztések Józsefvárosban” – emelte ki Kocsis Máté az eseményen. Hozzátette: felújítottuk az Auróra utcai szakrendelőt, továbbá folyamatosan újulnak meg a háziorvosi rendelők, szűrőprogramokat indítottunk el, és az elmúlt hétvégén 120 millió forint értékben új orvosi eszközöket adtunk át a Szent Kozma Egészségügyi Központban.

„A Józsefvárosi Mentőállomásnak egy életmentő készüléket adományozunk, ugyanis eltökéltek vagyunk abban, hogy a kerületben élők napról napra nagyobb biztonságban érezzék magukat” – tette hozzá Józsefváros polgármestere, aki az átadás után megköszönte a mentőállomáson dolgozók áldozatos munkáját is.

Az új, 8 millió forint értékű eszköz a legmodernebb technológiát tartalmazza: minden olyan funkciót, amelyek az életmentést befolyásolhatják. „Az EKG-defibrillátor monitor az esetkocsinkra fog kerülni, amelyen mentőtiszt vagy orvos teljesít szolgálatot. Ők ezzel a készülékkel vérnyomást, véroxigén- és vér szén-monoxid-telítettséget tudnak mérni, a beteg testhőmérsékletét képesek monitorozni, EKG-t tudnak készíteni a betegről, valamint manuális, illetve automata üzemmódban defibrillálást tudnak végezni egy szívritmus zavar esetén” – hangsúlyozta Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója.

A legfrissebb statisztikai adatok megerősítik, hogy a Józsefvárosi Mentőállomás létrehozása fontos döntés volt: januárban mintegy ezer esethez vonultak ki a mentőegységek az Orczy úti állomásról. Budapest tizenötödik mentőállomása október elején, az Orczy út 32/b. szám alatti épületben a nyitotta meg kapuit.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben