Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Áldassék a neved forradalom”

Ünnepeljünk együtt a Horváth Mihály téren!

2018. március 12. hétfő

Minden évben megemlékezünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről és hőseiről. Józsefvárosban március 14-én, délután fél 6-tól a Horváth Mihály téren tartják meg a szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepséget, ahol beszédet mond Kocsis Máté polgármester, valamint ünnepi műsorral lépnek színpadra a Turay Ida Színház művészei. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Nemzeti ünnepünk alkalmából Józsefváros önkormányzata is megemlékezést tart az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére. A résztvevők a Horváth Mihály téren 17:30-tól az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár fúvószenekarát hallhatják, majd 18 órától Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere mondja el ünnepi beszédét. 

A köszöntőt követően a Turay Ida Színház „Áldassék a neved forradalom” című előadása tekinthető meg Koltay Gábor rendezésében. Az előadásban közreműködik Keresztes Ildikó, Cservenák Vilmos, Vass János Pál, Boros Ádám, Borbély Krisztina, Lovas Emília, Szántó Szandra, Kovács Dézi, Kurkó J. Kristóf, Nyírő Bea, Tóth Alex, H. Varga Tamás, Frech Zoltán.

Kedvezőtlen időjárás esetén az ünnepséget a Polgármesteri Hivatal 300-as Dísztermében rendezik meg.

Fotó: Ványi Ákos, Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben