Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kulturális pódiumbeszélgetés Józsefvárosban

Halász Judit volt a Vasas Könyvtár vendége

2018. március 12. hétfő

A gyermekek és felnőttek nagy kedvence, a Kossuth-díjas Halász Judit volt a vendége a Vasas Központi Könyvtár kulturális rendezvénysorozata – a Magdolna 5/7 – legutóbbi estjének.

A Boldog születésnapot, a Csiribiri csiribiri, a Micimackó, az Ákom-bákom című dalok minden korosztály számára ismerősen csengenek. De mindezek csak a legismertebbek: mellettük még számtalan gyermekdal, illetve színházi és filmszerep köthető Halász Judithoz. „Nagyon szeretek emberek közé menni, megismerni őket és beszélgetni velük.

Élveztem a mostani találkozást is, örültem, hogy ilyen sokan eljöttek, és hogy még mindig kíváncsiak rám. Ezt azért mondom, mert az utánam következő generációk egyre kevesebb időt fordítanak egymásra, sajnos a modern technikai vívmányokkal próbálják helyettesíteni a személyes találkozásokat. Ezen sürgősen változtatni kell” – hangsúlyozta Halász Judit. A mai napig aktív művésznő lapunknak egy személyes kötödéséről is beszélt. „Engem egy nagyon szép emlék köt Józsefvároshoz: itt kötöttem házasságot ötven évvel ezelőtt, ugyanis a férjem a Pál utcában lakott” – mesélte Halász Judit.

A Vasas Központi Könyvtárban gyakran szerveznek kulturális eseményeket gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A könyvtár vezetője, Mátraházi Zsuzsanna kifejtette, már korábban is rendeztek ehhez hasonló pódiumbeszélgetéseket, terveik szerint a jövőben havonta egy alkalommal szerveznek hasonló találkozókat.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben