Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zöldülő Józsefváros

Kétszáz új fával gyarapszik a kerület

2018. március 19. hétfő

Tavasszal 200 új fával, általuk pedig tisztább levegővel és harmóniát, nyugalmat árasztó látvánnyal gazdagodnak majd kerületünk utcái. A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén határozott arról, hogy közel 20 millió forintot fordít erre a célra.

A döntés értelmében tavasszal a Diószegi, a Korányi és az Illés utcák mentén 61 darab, a Tisztviselőtelep területén 67, Belső-Józsefváros utcáin 13, a Palotanegyedben 4, míg a Százados negyedben 55 új fát ültetnek majd el. Így a kerület különböző részein összesen 200 új fa varázsolja majd szebbé a környezetet és tisztábbá a levegőt.

Kaiser József önkormányzati képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az ültetéseket komoly szakmai tervezés, előkészületi munkálatok előzik meg: számos kérdésre kell választ adni, mielőtt egy-egy területet új fákkal tesznek szebbé és barátságosabbá. Kaiser József hozzátette: a tavaszi faültetési projekt csupán egyik szakasza annak a 2010-ben útnak indított folyamatnak, amely a kerület zöldítését tűzte ki céljául.

„Eddig is jelentős összegeket fordítottunk arra, hogy a zöldfelületek növelésével is szebbé tegyük a kerület utcáit és tisztábbá a levegőt, és ezt a stratégiát a jövőben is szeretnénk követni. Ez mindannyiunk közös érdeke, hiszen a fák, növények nemcsak a levegőt teszik tisztábbá és egészségesebbé, de a zöldfelületek az emberek kedélyállapotára, hangulatára is nagyon jó hatással vannak” – hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve, hogy a 2018-as év során további jelentős összegeket fordítanak erre a célra.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben