Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zöldülő Józsefváros

Fákkal gazdagodott a Diószegi Sámuel utca és környéke

2018. március 23. péntek

Az enyhe idő beköszöntével kerületünkben is megkezdődhettek a zöldfelületekkel kapcsolatos munkálatok és a faültetések. A Józsefvárosi Önkormányzat tavaszi zöldítési projektjének részeként csütörtökön ostorfákkal, díszcseresznyefával, lepényfákkal és kőrisfákkal gazdagodott a Diószegi Sámuel, a Korányi és az Illés utca. Az ültetési munkálatokban Sára Botond alpolgármester is részt vett.

„Fontosnak tartjuk, hogy – egy belvárosi kerület lehetőségeihez mérten – mindent megtegyünk azért, hogy tovább növekedjen Józsefváros zöldfelületeinek aránya, ezért az idei évben csaknem 70 millió forintot fordítunk e célra.

Évekkel ezelőtt kidolgoztunk és elkezdtünk megvalósítani egy hosszú távú környezetvédelmi koncepciót, zöldstratégiát. Ennek része ez a tavaszi faültetési projekt is, melyre mintegy 20 millió forintot biztosít az önkormányzat”– tájékoztatott Sára Botond, miközben maga is lapátot ragadott, hogy segédkezzen az ültetési munkálatokban.

„Ha én magam személyesen is tehetek valamit azért, hogy szebbé és barátságosabbá varázsoljam a környezetet, örömmel megteszem”– mondta az alpolgármester.

Ács Péter, a Városüzemeltetési Igazgatóság vezetője lapunknak kiemelte: az elültetésre kerülő fák fajtájának kiválasztása során a szakmai szempontok és az utcakép egységesítése is fontos szerepet játszottak. Hangsúlyozta azt is, hogy a most telepített fák nem egy-két éves facsemeték, hanem 8-9 éves, kifejlett, életerős, kétszer iskolázott fák. 

A Diószegi Sámuel utca fáinak 95 százaléka eddig is ostorfa volt, amiből most 28-at ültettek el. Az utca emellett egy díszcseresznyefával is gazdagodott. Az Illés utcát a tavaszi faültetésnek köszönhetően kőrisfák, a Korányi utcát pedig lepényfák teszik szebbé.

Kétszáz új fával gyarapszik a kerület

A képviselő-testület februári döntése értelmében egy mintegy 20 millió forintos keretből idén tavasszal összesen 200 új fával gazdagszik a kerület, melyeknek több mint negyedét az Orczy negyedben, azon belül a Diószegi, a Korányi és az lllés utcák területén ültetik el, de újabb fák telepítésével teszik szebbé majd a Tisztviselőtelep, a Százados negyed, a Palotanegyed és Belső-Józsefváros utcáit is.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben