Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Verses-dalos műsorral várták a szülőket

Családi nap az újjáépült Pitypang Tagóvodában

2018. március 24. szombat

Hangulatos családi délutánt tartottak pénteken az újjáépült Százados utcai Pitypang Tagóvodában. A csoportok vidám műsorszámokkal kedveskedtek a büszke szülőknek, majd közös játékon, kézműves programon kapcsolódhattak ki a kicsik. Az eseményre ellátogatott Sára Botond alpolgármester is.

Az eseményre érkezőket a Turay Ida Színház „tündérei és manói” fogadták, akik teljesen elvarázsolták az óvodásokat. Úgy tűnt, hogy még izgulni is elfelejtettek, olyan vidáman léptek színpadra. A műsort Váradiné Orosz Ágnes, a tagóvoda vezetője nyitotta meg, aki elmondta, az intézményben a gyermekek a legfontosabbak, épp ezért minden nap azon dolgoznak, hogy az ő életüket szebbé tegyék. Hozzátette: az új óvodaépület is ezt a célt szolgálja.

A köszöntőt követően az óvoda néptánckara következett: a gyerekek csoportjuknak megfelelő mintájú kékfestőben adtak elő táncokat és dalos játékokat. Eztán a Maci, a Mókus és a Csiga csoport óvodásai léptek fel Vers a Pitypangról című produkciójukkal.

A rímek után dallamok csendültek fel a Zeneovi előadásában, majd az angolcsoport mutatta be kedvenc mondókáit. A műsort a Cica csoport mesejátéka és Gál Lara, az intézmény volt óvodásának hegedűjátéka zárta. 

A délután hátralévő részében a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, melyen pitypangot készíthettek fonálból, lufikkal játszhattak, a szervezők pedig pogácsával és szendvicsekkel is készültek számukra.A csoportszobákba belátogattak a tündérek és manók is, akik interaktív programokkal szórakoztatták a kicsiket. 

Újjáépült az óvoda

A Százados úton a régi játszóudvar helyén több mint 350 millió forintból korszerűbb, nagyobb óvoda épült, mely 180 gyermeknek biztosít helyet a korábbi 127 helyett. Az egykori épület helyén mostanra egy zöld játszó- és sportudvar örvendezteti meg a gyerekeket.

Az intézmény üzemeltetése hosszú távon olcsóbb lesz, hiszen az új épület energetikai besorolása jelentősen kedvezőbb a réginél. Váradiné Orosz Ágnes elmondta: az óvoda nagyobb tornatermet és raktárakat kapott, melyek hiányoztak a régi épületből, emellett pedig jelentősen nagyobbak lettek a terek is, ami sokkal kedvezőbb a gyermekek számára.  

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben