Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kiállítások és városnézés

Váci kirándulás a Józsefvárosi Galériával

2018. április 06. péntek

A Józsefvárosi Galéria tavalyi évben Kaposvárra szervezett kirándulása olyan nagy sikerű volt, hogy a Galéria a klubkártyával rendelkező törzsközönségét idén is egy művészeti túrával örvendeztette meg. Április 4-én Vácra és környékére látogattak el a klubtagok.

Első állomásként a Tolnay Klári Emlékházat tekintették meg Mohorán.

Tolnay Klári Emlékház (fotó: Tolnayegyesulet.shp.hu)

A társaság élvezettel nézegette a színésznő életútját bemutató fényképeket, a személyes használati tárgyaiból, családi ereklyéiből, nagy sikert aratott színházi előadásokat idéző kosztümjeiből álló tárlatot, melyek mindenkiben személyes élményeket ébresztettek, hiszen a látogatók közül többen még élőben is láthatták Tolnay Klárit.

Vácon a kirándulók három művészeti és egy tengerészeti gyűjteményt is megismerhettek a gyűjtő élményszerű vezetésével. A sok látnivalót követően pedig egy forró kávé mellett gyűjthettek energiát a városnézéshez és a Duna-parti sétához a helyi Csokizóban.

A kirándulást különösen élvezetessé tette, hogy Kiss Imre Károly történész-idegenvezető kísérte el a csapatot és a látnivalókat kultúrtörténeti csemegékkel fűszerezte, sajátos humorával és naprakész ismereteivel.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben