Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fókuszban a környezettudatosság

Óvodás sportnap a Kálvária téren

2018. április 12. csütörtök

Sportnapot rendezett a Napraforgó Egyesített Óvoda a Kálvária téren április 12-én, melyen mind a tizennégy tagóvoda részt vett, mintegy 470 gyermekkel. A délelőtt az egészséges életmód és a környezettudatosság jegyében telt: közös torna és izgalmas feladatok várták az óvodásokat.

A hatalmas füves területen szinte el sem fértek, annyian gyűltek össze a nagycsoportosok a sportnapon a napsütéses tavaszi időben. A rendezvény egy közös bemelegítéssel vette kezdetét, amit a FittMóka zenés torna megálmodója, Kozma Zsuzsanna vezetett. A gyerekek lelkesen ugráltak és mozogtak a fülbemászó dalokra, a végén pedig egy közös vonatozással együtt masíroztak keresztbe-kasul a parkban. 

A tornát követően a csoportoknak végig kellett járniuk a kijelölt állomásokat, amelyeken érdekes és izgalmas ügyességi, vagy akár fejtörő feladatokat oldhattak meg. Az egyik állomásnál például lengőtekéztek a gyerekek, de volt helyből távolugrás, akadálypálya és célba dobás is.

Hogy próbára tegyék a kicsik környezetismereti tudását is, a feladatok mind ehhez kapcsolódtak: a gyerekeknek egyszer fonálgilisztákat kellett keresniük a fűben, másszor a fák élővilágát kellett felismerniük, egy alkalommal pedig az volt a feladat, hogy azonosítsák a közlekedési táblákat. Emellett ismerniük kellett a szelektív hulladékgyűjtés fortélyait is.

A legnagyobb sikert azonban a józsefvárosi rendőrkapitányság állomása aratta, ahol az ovisok beszállhattak a rendőrautóba, megnézhették és megfoghatták – persze szigorúan őrizet mellett – a rendvédelmi eszközöket, valamint végigbiciklizhettek a kijelölt útvonalon.

Az ügyes szereplésért a csoportok pecséteket kaptak a gyűjtő füzetükbe, amelyet a végén az óvónénik oklevéllel jutalmaztak. 

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben