Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rablás miatt keresték

Körözött férfit fogtak el a készenléti rendőrök

2018. április 16. hétfő

A 25 éves B. Dávid testvére irataival igazolta magát, majd futva menekült a járőrök elől. A férfi valós személyazonossága megállapítását követően kiderült, hogy egy korábbi rablás miatt elfogatóparancs volt ellene. A rablót átadták a büntetés-végrehajtási intézetnek, ahol megkezdte szabadságvesztése letöltését.

Április 13-án a Corvin sétányon intézkedtek egy férfival szemben a Készenléti Rendőrség járőrei. Amikor igazoltatásra szólították fel, távozni akart a helyszínről, majd olyan igazolványokat adott át a rendőröknek, melyen nem a saját fényképe szerepelt. A járőröknek azonban azt állította, hogy azok az ő okmányai. Majd egy hirtelen mozdulattal a rajta lévő kabátot a földre dobva, futni kezdett. Messzire nem jutott, mert néhány méter megtétele után elfogták a készenléti rendőrök, akiknek még akkor is azt állította, hogy a saját okmányait adta át nekik. S azért próbált elmenekülni, mert a francia hatóságok egy régi bűncselekmény miatt kereshetik.

A rendőrök többszörös felszólítására együttműködővé vált, és azonosította magát. Adatainak ellenőrzése során a járőrök megállapították, hogy ellene a Fővárosi Törvényszék BV. Csoportja rablás bűntett elkövetése miatt elfogatóparancsot adott ki március 5-én, mert hat és fél éves szabadságvesztésének letöltését nem kezdte meg.       

Így B. Dávidot a rendőrök előállították a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd átadták a BV intézetnek, ahol megkezdte börtönbüntetésének letöltését.

Forrás: police.hu

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben