Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új, veszélyes kábítószer bukkant fel

Kréta nevű drogot terjesztett az elfogott díler

2018. április 19. csütörtök

A keverék egyszerre tartalmaz kábítószernek minősülő vegyületet és új pszichoaktív anyagot – olvasható a Zsaru Magazin legfrissebb számában, amely beszámolt arról is, hogy a józsefvárosi rendőrök elfogtak egy krétadílert.

A rendőrök márciusban jutottak olyan információkhoz, hogy a kristály fantázianevű kábítószert összekeverték új pszichoaktív anyaggal. A keveréket, amely hasonlít a krétaporra kréta néven árulják. A két anyag kölcsönhatásából egy ütős és veszélyes drog született. A krétadíler elfogásának részleteiről Nagy Béla törzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője számolt be a magazinnak. Mint mondta: március 25-én olyan információt kaptak, hogy egy Teleki téri lakás utcai ablakánál több gyalogos is kopogtat, majd bemegy az épületbe, de néhány perc múlva távozik. A rendőrök beazonosították a 49 éves B. Lászlót, aki fogadta a kopogtatókat. Rendőrségi értesülés szerint a férfi adagonként 2000 forintért adta a fehér port tartalmazó zacskókat. Molnár Gábor alezredes, Józsefáros rendőrkapitánya arról nyilatkozott a lapnak, hogy L. Lászlóról kiderült: törzsvevői körében volt, aki már négy éve tőle szerezte be a drogot. Emellett marihuánát is terített, olykor egy iskola közelében fiatalkorúaknak. A rendőrkapitány hozzátette: április 4-én összegyűlt annyi adat, hogy elfoghatták a dílert, akinél felmerült, hogy agresszív lehet, és állandóan kést hord magánál.   

A nyomozók kora este fogták el a férfit, aki éppen indult teríteni a krétát. L. Lászlónál 10 műanyag tasak volt, bennük 14,5 gramm fehér, kábítószergyanús, por állagú anyag, valamint 17 műanyag tasakban 12,1 gramm kábítószergyanús növényi származék és 3 alufóliás pakettban 1,1 gramm kábítószergyanús fehér porral együtt. Emellett a rendőrök lefoglaltak 65 ezer forint is, ami feltehetően eladásból származott. A férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság április 6-án elrendelte előzetes letartóztatását.

Fotó: BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben