Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kerületszépítési akció

Több mint tizennégyezer tő virágot osztott ki az önkormányzat

2018. április 20. péntek

Immár negyedik alkalommal szervezett nagyszabású virágosztást a Józsefvárosi Önkormányzat. Ezúttal A Föld napjához kapcsolódva április 19-én és 20-án minden eddiginél több – 14.500 tő – virágot adtak át a kerületi lakosoknak, közösségeknek, hogy a növények a házak ablakaiba, udvaraiba kiültetve egész Józsefváros díszévé válhassanak.

Többek között begóniát, petúniát, pileát, salviát, fuksziát, muskátlit, balkonmixet és más egynyári növényeket ajándékozott az önkormányzat a kerületieknek.

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Dankó utcai telephelyén a lakosok – lakcímkártyájuk felmutatása mellett – fejenként 10 tő virágot, a társasházak közös képviselői vagy megbízottjai a lakóközösségek számára 30 tövet vihettek el.

A virágok kiosztásában az első napon Gondos Judit önkormányzati képviselő is segédkezett.

Pénteken az elsők között vette át a virágokat Marika, aki a Ciklámen Idősek Klubjának tagja. Mint mondta: már tavaly is élt a lehetőséggel és most is eljött a virágokért.

„A Somogyi Béla utcában lakom és a függőfolyosóra, illetve az ablakokba ültetem ki a növényeket, így az arra járók is megcsodálhatják” – tette hozzá.

A Koszorú utcában lakó Andrea kisgyermekével érkezett a Dankó utcai telephelyre. Elmondása szerint nemcsak otthona díszei lesznek a növények, hanem a Szűz utcai óvodába is visz a gyermek A Föld napja alkalmából megszervezett programra. Egy másik hölgy pedig – aki már 20 éve a Baross utai Őszikék Idősek Klubja tagja – a Kálvária téri otthona erkélyére ülteti ki a növényeket.  

Mint azt Ács Péter, a Városüzemeltetési Igazgatóság vezetője lapunknak elmondta: a Józsefvárosi Önkormányzat virágosztása az elmúlt két évben nagy sikert aratott, így idén is megismételték az akciót. Ezúttal 14.500 növényt osztottak ki a lakosoknak, lakóközösségeknek.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben