Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Virágosítás és padfestés

A Föld napját ünnepelték a Palotanegyedben

2018. április 23. hétfő

A tavasz beköszöntével immár hagyományosan összefognak a civilek és a Józsefvárosi Önkormányzat, hogy közösen varázsolják szebbé környezetüket. A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) szervezésében idén is padokat festettek és virágot ültettek Belső-Józsefvárosban a lelkes önkéntesek.

Kellemes napsütésben gyülekeztek a Lőrinc pap téren a környék lakói és a CaPE tagjai, hogy A Föld napja alkalmából ezúttal is együtt tegyenek a még élhetőbb környezetért.

Mint Perényi László, az egyesület elnöke elmondta, minden évben megpróbálnak olyan akciókat kitalálni, amellyel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a negyed mindig egy kicsit szebb legyen. Hangsúlyozta, azért is fontosak az ilyen megmozdulások, mert általános igazság, hogy ha valamit az ember maga csinál, akkor jobban is vigyáz rá.

A munkát követően emlékpadot állítottak dr. Sipka Júlia, a CaPE tavaly elhunyt elnökségi tagja emlékére. A jövőben az egyesület hagyományt szeretne teremteni, és olyan emberekről emlékeznének meg a padokon, akik sokat és önzetlenül dolgoztak szeretett lakóhelyük közösségéért, környezetük szebbé és élhetőbbé tételéért. Az Emlékezés padjainak egy nyugodt környezetet kerestek, így esett a választás a Lőrinc pap térre.

A virágokat, kesztyűket és festéket az önkormányzat és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Városüzemeltetési igazgatóság biztosította, amelynek munkatársai is részt vettek a tér rendezésében.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben